İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de yaptığı grup toplantısında partililerine seslendi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, ısrarla adayınız kim sorusunun sorulduğunu ifade ederek, “Defalarca söyledim, yine söylüyorum, adayımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin, 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak. Bu kadar net. Ama onlar ısrarla isim konuşuyorlar” dedi.

Yaptığı grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İyi Parti lideri Meral Akşener, polislere seslenerek, “Devletimizdeki yerinizi ve öneminizi iyi bilen bir insan olarak, eski bir bakanınınız olarak, İYİ Parti’nin Genel Başkanı ve Allah nasip eder, milletimiz de takdir ederse, Türkiye’nin müstakbel başbakanı olarak, söz veriyorum: Buna asla izin vermeyeceğiz!” dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Tüm bunlar olurken, Bay Kriz ise 2007, 2011, 2015, hatta 2019 seçimlerindeki vaatlerini, yeniden vadedip açılışı, yıllar önce yapılmış tesisleri, yeniden açarak, kendini, sözde icraat gösterileriyle oyalıyor. Emeklilerimizin, memurlarımızın, esnafımızın çilesi Bay Kriz’in gündemine bir türlü giremiyor. Gençlerimiz, başka ülkelerin hayalini kurarken doktorlarımız, başka ülkelerde gelecek ararken, tencere kaynatamayan anneler, çile çekerken evladına harçlık veremeyen babalar, imkânsız ay sonu hesaplarına, mahkum edilmişken; Ak Parti’nin liyakatsiz kadroları, 3 maaş, beş maaş, 10 maaş alıp, saraydaki sefalarını, alıştıkları lüks hayatı, aynen sürdürüyor. Memleketin gençleri, KPSS’den yüksek puanlar alıp, dayısı olmadığı için, mülakatta elenirken; Bay Kriz’in yetkin kadroları, gördükleri her makama çöküyor gördükleri her maaşı cebe indiriyor milletimizin sıkıntılarını da kendilerine zerre dert edinmiyorlar. Bay kriz bir de utanmadan çıkıp vatandaşa sağlıklı yaşam tavsiyeleri veriyor. İnanılmaz. Geçen hafta demiştim pasta yiyin diyecekler diye ahan da dedi!”

"Varsın onlar gider ayak kapış kapış çanak çanak yemeye devam etsinler varsın onlar yarın yommuşçasına çalıp oynamaya devam etsinler. İktidar sarhoşluğunun biteceği gerçeklerle yüzleşecekleri o kutlu vakit yaklaşıyor. Bu devletin de bu ülkenin de gerçek sahibinin millet olduğunu anlayacakları, Sandıkta milletimizin elinden yiyecekleri, okkalı tokatla sarsılacakları, o kutlu güne çok az kaldı. Bu haram düzeninin bitmesine, zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye’ye uyanmamıza, çok az kaldı. Hiç merak etmeyin, İYİ Parti iktidarına çok az kaldı!"

“BUNDAN SONRA RAHAT YÜZÜ YOK”

“Kurumsal ve fikri farklılıklarımıza rağmen, 6 siyasi parti olarak, bu yolda, çok önemli bir adım attık.  Biliyorsunuz, ilkini 12 Şubat’ta gerçekleştirdiğimiz toplantının sonrasında, 28 Şubat günü, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerimizi, ana hatlarıyla, milletimizin takdirine sunmuştuk. Geçtiğimiz hafta sonu da, yeniden bir araya gelerek, hem parlamenter sisteme geçiş sürecinin, detaylarını konuştuk, hem de, ülkemizde yaşanan, güncel sorunları istişare ettik. Yalnız görüyoruz ki;  Bu tablo, Cumhur İttifakı bileşenlerinin canını çok sıkıyor. Elbette anlayışla karşılaşıyorum. Çünkü, şimdiye kadar yürüttükleri, 'cambaza bak' oyunu bozuldu. Çünkü şimdiye kadar yürüttükleri, kutuplaştırma siyaseti dağıldı. Çünkü rahatları bozuldu, rahatları…

Yalnız kendilerini şimdiden uyarmak istiyorum: Bu daha başlangıç. O rahatlar, daha çok bozulacak. Sarayda yan gelip yatanlara da Sarayın gölgesinde keyif çatanlara da Bay Kriz’i arkasına alıp, 'rantastik' hayatlar yaşayanlara da bundan sonra rahat yüzü yok. Ona göre…”

"ADAYIMIZ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN, 13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI OLACAK"

“Biz ne zaman buluşsak, iktidar cephesinden birileri hoplayıveriyor. Biz asıl mesele sistemdir dedikçe, onlar ısrarla aynı soruyu soruyor; 'Adayınız kim?' diyorlar. Defalarca söyledim, yine söylüyorum, adayımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin, 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak. Bu kadar net. Ama onlar ısrarla isim konuşuyorlar. Aday belli olmadan yapılan toplantıların, anlamsız olduğunu söylüyorlar. Oysa bizim itirazımız, tam da buna zaten. Sorun, bu kafa yapısının ta kendisi. Biz, yeni bir 'tek adam' belirlemek için bir araya gelmedik. Biz, Türkiye’yi, bu ucube sistemden kurtarmak için bir araya geldik. Bu ucube sistem yerine,  kuvvetler ayrılığına dayalı bir hukuk sistemini, nasıl hayata geçireceğimizin,  yol ve yöntemlerini konuşuyoruz.

Çünkü Türkiye’nin, şahıslara değil, kuvvetler ayrılığına dayalı bir hukuk sistemine ihtiyacı var. Türk Milleti’nin, kurtarıcıya ihtiyacı yok. Türk Milleti’nin, acilen, bu ucube sistemden kurtulmaya ihtiyacı var. Anlamadıkları, anlamak istemedikleri gerçek, işte bu."

“Bu tartışma ‘Kim aday olacak?’ tartışmasından çok daha önemli, çok daha ileri görüşlü bir tartışmadır. Biz, 6 parti olarak, Türkiye’nin işte bu hayati ihtiyacını görüyoruz.  O nedenle de, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz. Onlar masanın şekliyle, altıyla, üstüyle, örtüsüyle, bacaklarıyla uğraşıyor; biz, Türkiye’nin geleceğini, milletimizin ihtiyaçlarını konuşuyoruz. İstedikleri kadar hoplasınlar. İstedikleri kadar tepinsinler. Bizim için hava hoş. Biz İYİ Parti olarak; Devletimizin kuruluş kodlarını hatırlatmaya devam edeceğiz. Kaybolan devlet kurumsallığımızı inşa etmek için, durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Ortak aklı ve ortak faydayı esas alarak, makulde buluşarak, milletimizin ve memleketimizin sıkıntılarını, konuşmaya devam edeceğiz.”

“TÜRKİYE’NİN MÜSTAKBEL BAŞBAKANI OLARAK SÖZ VERİYORUM”

"Değerli dava arkadaşlarım; polis kardeşlerimiz gösterdikleri bu fedakarlığın karşılığında, neyle karşılaşıyorlar? Her gün, daha da ağırlaşan çalışma koşullarıyla, siyasi baskılarla ve mobingle karşılaşıyorlar. Kendilerini sürekli ezmeye çalışan, kirli bir düzenle karşılaşıyorlar. Bunun sonucunda da istifalar ve her duyduğumuzda canımızı yakan, intihar vakaları, her geçen gün daha da artıyor.

Değerli polis kardeşlerim; Birikimlerinize, haklarınıza, emeklerinize ve huzurunuza yönelen tehditlerin farkındayız. Sizler vatanınıza ve milletinize karşı vazifenizi yapmak istiyorsunuz, farkındayız. Hak ettiğiniz koşullarda çalışmak istiyorsunuz, farkındayız. Fedakârlıklarınızın ve emeğinizin, karşılığını görmek istiyorsunuz, farkındayız. Ama Ak Parti iktidarı, sizleri ve teşkilatınızı, milletimiz onlara karşı ses çıkarttığında, karşısına dikebilecekleri, bir sopa konumuna indirgemek istiyor. Sizleri kendi iktidarlarının önüne, bir kalkan yapmak istiyor.  Üstelik en doğal haklarınızı da sizlere bir lütufmuş gibi sunuyor. Ben, bu kürsüden sizlere; Devletimizdeki yerinizi ve öneminizi iyi bilen bir insan olarak, Eski bir bakanınınız olarak, İYİ Parti’nin Genel Başkanı ve Allah nasip eder, milletimiz de takdir ederse, Türkiye’nin müstakbel başbakanı olarak, söz veriyorum: Buna asla izin vermeyeceğiz! Kahraman Türk Polisi’nin değerini, sadece şehit olduğunda bilen, bu köhnemiş zihniyeti mutlaka değiştireceğiz! Emin olun çok az kaldı! Sizler için 3600 ek göstergeyi çıkartmak da inşallah bize nasip olacak!" (Murat KARABULUT)

Editör: TE Bilisim