Adana'da bir mahallede 5 gündür içme suyu verilemeyince vatandaş tepki göstererek, 1980'lı yıllara geri döndüklerini söyledi.
Mahalle sakinleri tepkili
Merkez Sarıçam ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi'nde yaklaşık 5 gündür içme suyu verilememesi vatandaşları mağdur etti. Mahallede su ihtiyacını bir çeşmeden karşılayan vatandaşlar, o çeşmenin de suyunun kesilmesi üzerine duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinleri günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiklerini belirtirken, bazı vatandaşların su bulabilmek için farklı mahallelere veya akrabalarının evlerine gitmek zorunda kaldığı öğrenildi.
Osmangazi Mahalle Muhtarı Mehmet Can, yaşanan sorunun hat üzerindeki arızadan kaynaklandığını belirterek ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, "Yaklaşık 5 gündür suyumuz yok. Su depolarındaki pompalar çalışıyor ancak hat üzerinde bir sıkıntı var. Ekipler sorunu henüz çözemedi. 2026 yılında hala su problemi yaşanması gerçekten çok üzücü bir durum" şeklinde konuştu.

Mahallemizde 5 gündür su yok
Mahalle sakinlerinden Elmas Gönül ise günlerdir su sıkıntısı yaşadıklarını ifade ederek yetkililere tepki göstererek, "Elin adamı 5 günde suyu Toros Dağları'ndan getirirdi ama bunlar getiremiyor. 5 gündür banyo yapmadık. Duş almak için bir akrabamıza gideceğiz. Barajlar suyla dolu ama bizim suyumuz yok" diye konuştu.
Bir diğer mahalle sakini Ayşegül Erdoğan da Adana gibi su kaynaklarının bol olduğu bir şehirde su kesintisi yaşanmasına anlam veremediklerini söyleyerek, "Adana gibi suyun bol olduğu bir yerde yaşıyoruz ama suyumuz yok. 2026 yılındayız ama sanki 80'li yılları yaşıyoruz. Bir musluktan su alıyorduk ama o da kapanmış. Bizi insan yerine koymuyorlar" dedi.
Mahalle sakinleri, yaşanan su sorununun bir an önce çözülmesini ve kesintinin sona ermesini beklediklerini ifade etti.




