Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ramazan ayında öğrencilere sağladığı destekle dikkat çekiyor. 100. Yıl Kütüphanesi, Gazi ve Sıhhiye Gençlik Sofraları’nda iftar hizmeti veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu kez Kızılay 100. Yıl Kütüphanesi’nde her cuma gecesi sahurda öğrencilere ücretsiz sıcak yemek sunuyor. Ramazan ayının başından bu yana öğrencilere sağlanan bu hizmet, yoğun ilgiyle karşılandı.

Gökçeyurt Ekolojik Köyü’nde topraksız tarım başladı Gökçeyurt Ekolojik Köyü’nde topraksız tarım başladı

Ahurda Öğrencilere Ücretsiz Yemek (1)

ABB, Öğrencilere Sahurda Ücretsiz Yemek Hizmeti Sunuyor

Sahur Sofraları Öğrencilerin Gözdesi Oldu

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, öğrencilerin Ramazan ayında oruç tutarken sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmesine yardımcı olmayı hedefliyor. Gençlik Sofraları Sorumlusu Bekir Coşan, sahur hizmeti hakkında yaptığı açıklamada, “Sayın Mansur Yavaş Başkanımızın ‘Üniversite Ankara’da okunur’ sözünden ilham alarak, Gençlik Sofraları’nda sunduğumuz yemek hizmetine Ramazan ayında sahur sofralarını da ekledik. Cumayı cumartesiye bağlayan gece, saat 24.00 ile 03.00 arasında Kızılay 100. Yıl Kütüphanesi’nin kafeteryasında sahur yemeği sunuyoruz” dedi. Coşan, Ramazan başından itibaren binlerce öğrenciye ücretsiz hizmet sunduklarını belirterek, öğrencilere çağrıda bulundu: “Tüm öğrencilerimizi sahur sofralarımıza bekliyoruz.”

Ahurda Öğrencilere Ücretsiz Yemek (3)

Öğrenciler Sahur Hizmetinden Memnun

Sahur hizmeti, öğrencilerden büyük takdir topladı. Öğrenciler, uygulamanın kendilerine büyük kolaylık sağladığını dile getirerek memnuniyetlerini ifade ettiler:

  • Zekiye Yener: “Kütüphaneden uzun zamandır yararlanıyorum. Sahur programı da benim için çok avantajlı oldu. Kütüphanede gece 12.00’ye kadar kalıp yemeğe geçişimiz öğrenciler için çok iyi bir sistem. Çok beğendim, karnımızı da doyuruyoruz.”

  • Belma Aras: “Kütüphanenin verdiği bu hizmetten çok memnunum. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum.”

  • Batuhan Koçer: “Büyükşehir Belediyesinin bütün hizmetlerinden memnunuz. Geçen akşam da Mansur Başkanımızla bir başka sahur programına katıldık arkadaşlarla beraber. İftarı da aynı şekilde burada yapıyoruz. Lezzet olsun ya da herhangi bir konuda problem yaşamadık. İftarda çoğu yerde kuyruk oluyor, burada ise kuyruk problemi aşılmış durumda.”

  • Emir Korkmaz: “Sahur hizmetinden çok memnun kaldım. Sıra yok, saat çok geçe kalmadan başlıyor. Yurda yetişebilmek için iyi bir şey bu. Yemekler çok güzel. Hem iftar hem de sahur olması çok güzel.”

Ahurda Öğrencilere Ücretsiz Yemek (2)

Öğrencilere Devamlı Destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca öğrencilere sunmaya devam edeceği hizmetlerle, onların yanında olmaya ve destek sağlamaya kararlı. ABB, her zaman öğrencilerin ihtiyaçlarına duyarlı uygulamalar geliştirmeyi sürdüreceğini belirtiyor.

Muhabir: Çağlar Bülent SANSAR