8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kadının Yeri Paneli'nin moderatörlüğünü Ankara Kulübü Derneği YKÜ Serpil Yıldırım (Psikolog) yaptı. Panelde konuşmacı olarak ise; Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri; Emel Koç (Yönetici) ve Dilan Gündoğan (Arkeolog) ile Devrim Güngör (Ebru Sanatçısı) yer aldı.

1111 (8)

Kuzey Makedonya Büyükelçiliği Diplomatik Ateşe Firdesa Redzepi Rahman'ın da izleyici olarak katıldığı Panelin açılış konuşmasını Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan yaptı. Özaslan, "Kadınımızın dününü bilmeyen bugününü anlayamaz, yarınını düşünemez. Panelimizde konuşmacılarımız; kadınlarımızın dünü, bugünü ve yarınına ilişkin bizlere ışık tutan önemli bilgiler verecektir. Kendilerine ve katılımlarından dolayı tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

1111 (5)

Panelistlerin yanı sıra katılımcıların da interaktif olarak katıldığı programda; paleolitik dönemden günümüze kadın, Cumhuriyet döneminde kadın olarak kazanımlar ve günümüzde kadın yönetici ve kadın sanatçı olmak, ülkeler bazında kadının yeri ve başka statülerde çeşitli roller üstlenen kadınların gücü üzerinde duruldu.

Ankara Miras Şantiye Gezileri 26 Nisan 2024'de başlıyor Ankara Miras Şantiye Gezileri 26 Nisan 2024'de başlıyor

1111 (6)

Panelde ilk sözü alan konuşmacı Dilan Gündoğan; paleolitik dönemdem günümüze kadın imgesi ve tarih boyu değişiminden bahsetti.

Emel Koç ise; kadınların iş yaşamında yönetici olma yolunda karşılaştıkları zorlukları ve kolaylıkları analiz etti.

1111 (3)

Devrim Güngör de; kadın sanatçı ve kadının duyarlılığının ve bakış açısının sanata dönüşünü anlattı.

Kuzey Makedonya Büyükelçiliği Diplomatik Ateşe Firdesa Redzepi Rahman'ın "Kadın için her zaman herşey çok zordu.  Bunlarla baş etmek için çok çalıştık" ifadesini kullandığı programda yapılan konuşmaların ardından, Ebru Sanatçısı Devrim Güngör tarafından "Ebru Sanatı" üzerine bir workshop düzenlendi.

1111 (4)

Kaynak: Haber Merkezi