Anayurt Yayın Grubu tarafından Başkentli kitapseverlerle ANKAmall’de buluşan kitap fuarı devam ediyor. Kısıtlamaların sona ermesiyle tekrar kitapseverlerin ilgisine sunulan fuarın fiziki mesafe kurallarına uygun olarak sürdüğünü ifade eden Anayurt Yayın Grubu Genel Koordinatörü Ersin Cengiz, 7’den 70’e herkese göre kaliteli ve uygun fiyatla kitap bulunabileceğini ifade etti. Cengiz fuarın haziran ayında da devam edeceğini belirterek, tüm Başkentlileri kitap fuarına beklediklerini ekledi.

Anayurt Yayın Grubu Genel Koordinatörü Ersin Cengiz ANKAmall’de devam eden kitap fuarına ilişkin konuştu. Cengiz her bütçeye göre kitabın fuarda bulunduğunu ifade ederek, “Herkese göre fuarda kitap bulmak mümkün. Okulların verdikleri okuma listelerindeki kitaplar dahi fuarlarımızda bulunuyor. Yani kitap fuarına gelen kimsenin elinin boş çıkmasını istemiyoruz. Fuarı gezmeye gelen bir kitap severin listesinde eğer 10 kitap varsa 8 tanesini kesinlikle fuarda bulacaktır” dedi.

“KİTAP FUARINA GELEN KİMSENİN ELİNİN BOŞ ÇIKMASINI İSTEMİYORUZ”

ANKAmall’de Başkentlilerle buluşan kitap fuarına ilişkin açıklamalarda bulunan Anayurt Yayın Grubu Genel Koordinatörü Ersin Cengiz, Anayurt Yayın Grubu olarak bünyelerinde 8 tane yayınevi bulundurduklarını ifade etti. 8 yayınevinin ise toplamda 732 tane basılı eseri olduğuna vurgu yapan Cengiz, “Bu kitapların çoğunu dünya klasikleri, geri kalan kısmını ise editör grubumuz tarafından hazırlatılan kitaplar oluşturuyor” dedi.

Anayurt Yayın Grubu olarak en büyük özelliklerinin 5 lira gibi gayet uygun bir fiyata okuyucuya kitap ulaştırmak olduğuna dikkat çeken Cengiz şunları söyledi: “Telifi biten eserleri basarak matbaadan çıktığı gibi direkt fuarlara ulaştırıyoruz ve satışını gerçekleştiriyoruz. Hayvan Çiftliği, Küçük Prens, Kürk Mantolu Madonna gibi kült eserleri 5 lira gibi bir uygun fiyat ile okuyucularla buluşturuyoruz. Çoğu yayınevi ile yıllık anlaşmalar yaptığımız için o yayınların kitaplarını da fuarlarımızda son okuyucuya yüzde 20 ıskonto ile sunuyoruz.  Aynı zamanda okuyucular Türkiye’de en çok satan kitapları etiket fiyatlarından yüzde 20 indirim ile alabiliyorlar. Çocuk kitapları kategorimiz de bulunuyor. Şu an da yeni doğan çocuğa göre bile kitaplarımız mevcut.”

Öğretmenlerin okuyup kalitesini tescil ettiği yayınevlerinin de kitaplarının bulunduğunu belirten Cengiz, “Herkese göre fuarda kitap bulmak mümkün. Okulların verdikleri okuma listelerindeki kitaplar dahi fuarlarımızda bulunuyor. Yani kitap fuarına gelen kimsenin elinin boş çıkmasını istemiyoruz. Fuarı gezmeye gelen bir kitap severin listesinde eğer 10 kitap varsa 8 tanesini kesinlikle fuarda bulacaktır” diye konuştu.

Anayurt Yayın Grubu Genel Koordinatörü Ersin Cengiz

PANDEMİ ÖNLEMLERİ FUAR ALANINDA ALINDI

Fuar alanında korona virüs pandemisinden dolayı bütün önlemlerin alındığına işaret eden Cengiz şöyle konuştu: “Alışveriş merkezlerine girişte HES kodlarının sorgulanması ve her noktada dezenfektanın bulunmasının AVM’leri güvenli hale getirdiğini düşünüyorum. Biz de fuar alanını hazırlarken pandemi koşullarını göz önüne alarak hazırlığımızı tamamladık. Stantların birbirine yakınlığına ona göre karar verdik ve her stantın arasına pandemi koşullarına göre mesafe konuldu.

Korona virüsün yüzeyden değil de hava ve solunum yoluyla bulaştığı bilim kurulunda yer alan bilim insanları tarafından dile getiriliyor. Yani bir kitaba dokunarak korona virüsün bulaşmayacağı artık kesinleşmiş durumda. Kişi maskesini takıyor, el temizliğine dikkat ediyor ve aradaki mesafeyi de koruyorsa fuar alanlarından korona virüsün bulaşacağını sanmıyorum.

Bizim ise önceliğimizi sosyal mesafeyi korumak oluşturuyor. Örneğin 19 Mayıs günü tatil olduğundan fuar alanımızda da yoğunluk biraz arttı. Fakat fuar alanı yeterli kalabalığa ulaştığında görevli kişiler bir süre fuar alanına ziyaretçi almayarak yoğunluğu engelledi. Yani biz de elimizden geldiğince pandemi kurallarına dikkat ediyoruz.”

“EKONOMİK DARALMA KİTAP SATIŞINI DA ETKİLEDİ”

Pandemiden dolayı oluşan ekonomik daralmanın fuarları da etkilediğini ifade eden Cengiz, fuar ziyaretçilerinin kitaba da ona göre bütçe ayırdıklarını belirtti.

“Var olan ekonomik daralma da haliyle vatandaşları etkilediğinden fuardaki yoğunluk beklediğimiz bir yoğunluk değil açıkçası” diyen Cengiz, “Yine de her şeye rağmen kitapseverler kaliteli ve uygun fiyatları gördüklerinde aldıklarını gözlemliyoruz.” İfadelerini kullandı.

7’den 70’e bütün yazarlar ile daha önceki fuarlarımızda etkinlikler de yaptıklarına değinen Cengiz, “Okuyucular yazarlarla buluşmak, kitaplarını imzalatmak istiyorlar. Gönül isterdi ki bu fuarda da ünlü yazarlarımızı ağırlayalım. Fakat pandemi ne yazık ki buna da müsaade etmedi. Bundan dolayı bu fuar stant etkinliği gibi geçiyor. Umuyoruz ki pandemi bitiminde açtığımız ilk fuarda eski kitap fuarları gibi geçmesini arzuluyoruz” diye konuştu.  

Tam kapanma araya girdiğinden dolayı kitap fuarının açık kalma süresinin de uzadığını söyleyen Cengiz, “Büyük ihtimal haziran ayı boyunca kitap fuarı kitapseverlerle buluşmaya devam edecek. Bu anlamda sizin aracılığınızla ANKAmall yönetimine de bize böyle bir fırsat verdikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak Başkentli kitapseverlere seslenen Cengiz şunları söyledi: “ANKAmall’e gelen kitapseverler fuar alanında hem kendileri hem çocukları hem de sevdikleri herkese hitap edecek ve hediye etmek isteyecekleri bir kitaba kesinlikle ulaşacaktır. Tüm Başkentlileri sizin aracılığınızla fuar alanımıza davet ediyorum. Kaliteli ve uygun fiyatlı kitaplara muhakkak ulaşacaklardır.”

Dünya klasiklerinden yeni çıkan kitaplara, en çok okunanlardan çocuk kitaplarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan, binlerce kitabı 5 TL’den başlayan indirimli fiyatlarla kitapseverlerle buluşturan fuar, hafta içi her gün 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

(Türkan ÇATAL YILDIZ)