İYİ Parti Lideri Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde Altılı Masa'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilemesine tepki göstererek masadan ayrıldığını açıkladı. Millet İttifakı ise kalan beş parti ile yola devam edeceklerini açıklayarak yeni bir toplantı yaptı. Beş parti lideri bugün Meral Akşener olmadan bir kez daha toplanacak ve ortak adaylarını açıklayacaklar. Peki Millet İttifakı saat kaçta toplanacak? Aday ne zaman açıklanacak?

Millet İttifakı'ndaki beş parti lideri bugün Saadet Partis'nin ev sahipliğinde bir araya gelecek. Dün Meral Akşener olmadan ilk kez bir araya gelen beş parti lideri toplantı sonrasında şu açıklamayı yapmıştı:

"Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir!

Bu çerçevede; bir önceki toplantımızda karara vardığımız gibi, 6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Ortak bir anlayışa ulaştığımız 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız."

Beşli Masa tarafından yapılan bu açıklamanın ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, twitter hesabından şu sözleri paylaştı:

"İYİ Parti demokrat, milliyetçi ve kalkınmacı yaklaşımıyla Türk milletinin makul çoğunluğunu esas almaktadır. Milletimize sözümüzdür. Türkiye’nin ucube sistemle yüzleştiği bu karanlık dönemde ülkemizin Milli Merkezi İYİ Parti güneşiyle aydınlanacak ve halkın iradesi kazanacaktır."

5'li Masa saat kaçta toplanacak? Aday ne zaman açıklanacak?

Beşli Masa, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde saat 14:00'da toplanarak hem ortak adayı hem de geçiş sürecinin yol haritasını ele alacak ve kamuoyuna açıklayacak. Millet İttifakı'nın adayının artık, açıklandığı gibi Kemal Kılıçdaroğlu olması da kesinleşti.

Haber Merkezi