İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19-27 Mart 2025 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 27 ilde gerçekleştirilen büyük bir siber suç operasyonunu duyurdu. Bakan Yerlikaya, düzenlenen operasyonda 237 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 118’inin tutuklandığını ve 34’ü hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

Tutuklama-4

27 ilde siber suç operasyonu

Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yapıldı. Operasyona katılan İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları, siber suçlar ve suçlulara karşı önemli bir mücadele sergiledi.

Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale, cep telefonlarına ve bilgisayarlara el konuldu. Yakalanan şüpheliler arasında, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanlar, yasa dışı bahis düzenleyenler, çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçu işleyenler ve nitelikli hırsızlık suçluları yer alıyor.

Tutuklama-5

Takla atan otomobilden az yarayla kurtuldu
Takla atan otomobilden az yarayla kurtuldu
İçeriği Görüntüle

Operasyon yapılan şehirler

Operasyonlar, Karabük, Ankara, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Bayburt, Zonguldak, Sivas, Bolu, Adana, Adıyaman, Bursa, İstanbul, Kırşehir, Kayseri, Tekirdağ, Kütahya, Bingöl, Hatay, Tokat, Çanakkale, Erzurum, Mersin, Antalya, Kocaeli, Nevşehir ve Şanlıurfa illerinde yoğunlaştı. 

Ali Yerlikaya (2)-2

''Siber Suçlarla Mücadelede devam edecek''

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu başarıyla yürüten güvenlik güçlerine teşekkür etti. Valilere, Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve operasyonları gerçekleştiren polis ve jandarma ekiplerine teşekkür eden Yerlikaya, “Siber suçlarla mücadele konusunda kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Muhabir: Çağlar Bülent SANSAR