Türkiye Diyanet Vakfı, kurulduğu günden bu yana 2,5 milyonu aşkın ihtiyaç sahibi öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımı ulaştırdı. 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin öğrenim gören çocuklarına kıyafet ve kırtasiye desteğinde bulundu.  Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla öğrencilere başarılar dileyerek, Vakfın kıyafet ve kırtasiye kampanyasıyla ilgili bilgi verdi.  

39 ilde kıyafet ve kırtasiye yardımı yapıldı

39 ilde 10 bini aşkın öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunduklarının bilgisini veren Turan, “Eğitime ve gençlerimize yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunun bilinciyle eğitim alanındaki çalışmalarımıza öncelik veriyoruz. Bu doğrultuda yeni eğitim ve öğretim yılının başından bu yana 39 ildeki maddi imkanı kısıtlı 10 bin 48 öğrencimize hayırseverlerimizin destekleriyle kıyafet ve kırtasiye desteği verdik, vermeye de devam ediyoruz. Destek alan öğrenci sayısı her geçen gün artıyor” dedi. 

Turan, “Şubelerimizin görevli ve gönüllülerince tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimizin okul üniformaları birlikte seçilerek alınıyor ve daha sonra içerisinde kırtasiye malzemelerinin yer aldığı okul çantaları öğrencilere ulaştırılıyor” ifadelerini kullandı.  Eğitim ve öğretim yılı boyunca ihtiyaç duyacakları malzemelerine kavuşan öğrencilerin mutluluklarına ortak olmaktan gurur duyduklarını kaydeden Turan, şöyle devam etti: “Vakıf olarak imkanlarımızı seferber etmeye, öğrenci kardeşlerimize her türlü desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Evlatlarımızın yüzündeki mutluluk, dilinden çıkan dua bizim bütün yorgunluğumuzu alıyor.”  

2,5 milyonu aşkın öğrenciye kıyafet ve kırtasiye desteği

Turan, Vakfın kurulduğu günden bu yana toplamda 2 milyon 587 bin 753 ihtiyaç sahibi öğrenciye kıyafet ve kırtasiye desteği verdiklerini açıklayarak, eğitime ve imkanı kısıtlı olan öğrencilere desteklerinin artarak süreceğini söyledi.  Turan, öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak amacıyla, anaokulundan ilkokula, orta öğretimden lisans ve doktora düzeyine kadar eğitimin her kademesinde gençlerin sağlıklı bir eğitim alabilmeleri için çalışmalar yürüttüklerini de aktardı.

(Eyüp SARİ)

Editör: TE Bilisim