İslam aleminin dört gözle beklediği Ramazan ayı 23 Mart başladı. Ramazan ayı devam ederken mübarek Kadir Gecesi'nin tarihi merak konusu oldu. Ramazan ayının 20 Nisan'da bitecek ancak Kadir Gecesi'ne sayılı günler kaldı. Diyanet dini günler takvimi içerisinde bu yıl Kadir Gecesi’nin hangi tarihe denk geldiğini duyurmuştu. Peki, 2023 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hangi gün? Kadir Gecesine kaç gün kaldı? İşte tüm merak edilenler...

KADİR GECESİ NE ZAMAN 2023?

Ramazan ayının 26. gününde idrak edilecek olan Kadir Gecesi tarihi bu yıl 17 Nisan 2023 Pazartesi gününe denk gelecek.

DİYANET KADİR GECESİ ÖNEMİ VE ANLAMI

Bu geceyi diğer bütün zamanlardan üstün kılan özelliklerin başında, Allah’ın kullarına merhametinin en büyük nişanesi olarak indirilen ve 14 asırdır insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in bu gece indirilmiş olması gelmektedir. Rabbimizin, “Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.” (Kadir, 1) ayetiyle beyan ettiği üzere bu gece, yeryüzünün, sözlerin en güzeli, mümin gönüllerin şifası, insanlık için hidayet rehberi, hakikat ve hikmet kaynağı olarak indirilen son vahiyle buluştuğu gecedir.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi, Kur’an’la ilişkimizi gözden geçirmek, başta Rabbimiz olmak üzere kendimizle, çevremizle ve bütün kâinatla ilişkilerimizi tevhit, adalet, merhamet ve güzel ahlak üzere yeniden düzenlemek için önemli bir fırsattır.

Haber Merkezi