16 Eylül internette en çok araştırılan tarihler arasında yer alıyor. Arama motorlarında ''16 Eylülde Dünya tarihindeki önemli olaylar nelerdir? 16 Eylülde Türkiye tarihindeki önemli olaylar nelerdir? '' soruları aratılıyor. Peki 16 Eylülde Dünya tarihindeki önemli olaylar nelerdir? 16 Eylülde Türkiye tarihindeki önemli olaylar nelerdir?  İşte tüm merak edilenler...
 

16 Eylül tarihinde dünya tarihinde ve Türkiye tarihinde önemli olaylar yaşanmıştır:

Dünya Tarihindeki Önemli Olaylar (16 Eylül):

307 - Roma İmparatorluğu'nun kurucusu olarak tanınan I. Constantinus (Konstantin) doğdu. kendisi, Roma İmparatorluğu'nu Hıristiyanlığı kabul eden ilk imparator olarak tarihe geçti.

1620 - Mayflower adlı gemi, İngiltere'den Amerika'ya doğru yola çıktı. Bu gemi, Pilgrim adını alan İngiliz göçmenlerin Amerika'ya yerleşmelerinde değişiklik yaptı ve Amerika'nın kolonileşmesine katkıda bulundu.

1810 - Meksika'nın direnişi başladı. Miguel Hidalgo y Costilla, bu tarihte Grito de Dolores adını vererek Meksika'nın bağımsızlığını ilan ederek bir konuşma yaptı.

1959 - Sovyetler Birliği'nin uzay aracı Luna 2, Ay'a çarparak insanlık tarihinde Ay'a ulaşan ilk araç oldu.

Türkiye Tarihindeki Önemli Olaylar (16 Eylül):

1920 - Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında kurulan ve Ankara tarafından İstanbul'da bulunan Osmanlı Meclisini feshetti.

1971 - Türkiye'de askeri darbe tehdidi başladı. Bu tarih, 12 Eylül 1980'de gerçekleşecek olan askeri darbenin işaretlerinden biri olarak kabul edilir.

1992 - Türkiye'de Kürt meselesi ile ilgili olarak Dicle ve Bingöl illerindeki birçok köy ve kasaba, askeri operasyonlar nedeniyle boşaltıldı.

Bu tarihleri, genel olarak gerçekleşen olayları ve daha fazla ayrıntıyı içerir. İlgilendiğiniz daha fazla ilgi için bu gelişmeleri daha detaylı incelemelerini yapabilirsiniz.

433 yıldır ezan sesi hiç susmadı! 433 yıldır ezan sesi hiç susmadı!

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş