12 Ekim internette en çok araştırılan tarihler arasında yer alıyor. Arama motorlarında ''12 Ekim Dünya tarihindeki önemli olaylar nelerdir? 12 EkimDünya'da neler oldu?'' soruları aratılıyor. Peki 12 Ekim Dünya tarihindeki önemli olaylar nelerdir? 12 Ekim Dünya'da neler oldu? İşte tüm merak edilenler...

12 Ekim tarihinde dünya tarihinde önemli olaylardan bazıları şunlar olmuştur:

1492 - Kristof Kolomb'un Amerika'ya ulaştığı tarih olarak kabul edilen bu gün, Kolomb'un Bahamalar'a ayak bastığı gün olarak bilinir.

1773 - Amerikan Bağımsızlık Savaşı öncesinde Boston Tea Party olarak bilinen olay meydana geldi. Amerikalılar, İngiliz İmparatorluğu'na ait çay yüklü gemileri limanda batırdılar.

1810 - Meksika'nın bağımsızlık hareketi başladı. Bu tarih, Grito de Dolores olarak bilinen bir çağrı ile Meksika'nın bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilir.

1915 - I. Dünya Savaşı sırasında İngiliz ve Fransız kuvvetleri, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'u ele geçirdi.

Sahillerde yaz hazırlığı başladı Sahillerde yaz hazırlığı başladı

1960 - Sovyetler Birliği, Amerika Birleşik Devletleri'ni U-2 casus uçağını düşürdüğü için suçladı.

1964 - Sovyetler Birliği, Kruşçev'in liderliği sona erdiren bir darbe ile sarsıldı.

1984 - IRA, Birleşik Krallık Başbakanı Margaret Thatcher'ı öldürmeye yönelik bir bombalı saldırı düzenledi, ancak Thatcher saldırıdan sağ kurtuldu.

2000 - USS Cole adlı Amerikan savaş gemisi, Yemen'in Aden Limanı'nda düzenlenen bir terör saldırısında hasar gördü.

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş