Yenimahalle’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Korona virüs salgını sebebiyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar için ilçede gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sabahın erken saatlerinde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye hizmet binası önündeki Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu. Yaşar daha sonra otobüs ile kırmızı beyaza boyanan tüm Yenimahalle sokaklarını gezerek vatandaşların ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yılını kutladı. Balkon ve pencerelerden bayrak sallayarak Başkan Yaşar’ı selamlayan Yenimahalleliler de marşlara eşlik ederek coşkuya ortak oldu.

Konserler canlı yayında kulakların pasını sildi

Ayrıca; Piyanist Dengin Ceyhan da kutlamalar çerçevesinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi. Belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan konser ile vatandaşların kulaklarının pası silinirken; kırmızı beyaza boyanan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nin görüntüleri de görsel bir şova imza attı.

Yenimahalle Kent Orkestrası sanatçıları da 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu. Sanatçılar Duygu Kutlu, Tolga Kaya ve Coşkun Koyuncu, 4 Mevsim Tiyatro Salonu’nda birbirinden güzel şarkı ve türküleri yorumladı. Çok sayıda radyo kanalı aracılığıyla canlı yayınlanan konservatandaşlardan da büyük beğeni topladı.

Belediye personellerinden Zeybek Şov

Öte yandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde de 101’inci yıl anısına 101 amatör belediye personeli sosyal mesafe kuralları çerçevesinde Zeybek gösterisi yaptı. Düzenlenen renkli etkinlikte belediye personelleri,  Yenimahalle Belediyesi’nin sosyal medya hesapları aracılığıyla hünerlerini sergiledi.

“19 Mayıs yolculuğumuz kutlu olsun”

19 Mayıs’ın Türk Ulusunun her ferdi için, takvim yapraklarından çok öte bir anlam taşıdığını vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar“Bugün Türk Ulusunun emperyalizme, işgale, sömürüye başkaldırma günüdür. Birinci Dünya Harbi’nin hemen ardından işgale ve paylaşıma açılan bir yurdun bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. Mandaya, işgale alkış tutanlara, İstanbul’un anahtarını düşman askerlerine teslim edenlere karşı ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyenlerin günüdür 19 Mayıs, kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlerine ‘Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” diyerek 19 Mayıs meşalesinin emanet edildiği Atatürk gençlerinin günüdür. Bir harap gemicikle, dalgaları yırta yırta başlayan bir yolculuğun 101’inci yılında Türk Ulusu yine aynı minnetle, aynı gemi ile yoluna devam ediyor. Bandırma yolculuğuna devam edenlere selam olsun. Yolculuğumuzun 101’inci yılı kutlu olsun” dedi.