Dünya

İran’daki protestolarda 109 güvenlik görevlisi öldü

İran’da 28 Aralık’ta hayat pahalılığına karşı başlayıp hükümet karşıtı gösterilere dönüşen protestolarda şiddet tırmanırken, 109 güvenlik personelinin öldüğü belirtildi. Tahran yönetimi ise olaylara karışanlar için idam uyarısı yaptı.

Abone Ol

İran'da 28 Aralık'ta hayat pahalılığına tepki olarak başlayan ve hükümet karşıtı protestolara dönüşen gösteriler şiddet olaylarına sahne oluyor. İran'ın Devrim Muhafızları'na bağlı Tasnim Haber Ajansı'nda bugün yer alan haberde, İsfahan eyaletindeki protestolar sırasında 30 güvenlik gücünün hayatını kaybettiği, ülke genelindeki protestolarda ölen toplam güvenlik personeli sayısının da 109 olduğu aktarıldı.

İran'da protestolar yayıldı: İnternet kapatıldı, ölüler var
İran'da protestolar yayıldı: İnternet kapatıldı, ölüler var
İçeriği Görüntüle

Öte yandan İran Kızılay tarafından yapılan açıklamada, Gülistan eyaletinin başkenti Gorgan'da yardım merkezlerinden birine yapılan saldırı sırasında bir personelin hayatını kaybettiği belirtildi.

Olaylara karışanlara idam cezası

İran İçişleri Bakanlığı, "ayaklanmaların" kademeli olarak yatıştığını savunurken, başsavcılık, olaylara karışanların idam cezasıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Trump: İran özgürlüğe hiç olmadığı kadar yakın
Trump: İran özgürlüğe hiç olmadığı kadar yakın
İçeriği Görüntüle

"İran'a yönelik bir saldırı durumunda, İsrail ile ABD üsleri meşru hedefimiz olacaktır"

İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Muhammed Bager Galibaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın askeri saldırı tehditlerinin ardından, "yanlış hesap" uyarısı yaptı. Galibaf, "Açık olalım: İran'a yönelik bir saldırı durumunda, İsrail ile tüm ABD üsleri ve gemileri meşru hedefimiz olacaktır" dedi.