Playoff müsabakalarına Polatlıspor(1-0) galibiyeti ve Keçiören BLD Bağlumspor (2-0) mağlubiyeti ile başlayan Yenimahalle, üçüncü Playoff maçında 13 maçtır yenilmeyen YurtkurSpor’u 2-0 yenmeyi başardı. Yenimahalle Belediyesi,BAL Ligine çıkmak için her puanın büyük önem taşıdığı yükselme grubunda aldığı Yurtkur galibiyetiyle kalan maçlar için moral depoladı.

Başkan Mesut Özarslan muhtarlarla üç Ahit yaptı Başkan Mesut Özarslan muhtarlarla üç Ahit yaptı

Playoff maçlarında amansız mücadele

Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan maçta takım halinde savunma ve etkili hücum oyunun örneğini sergileyen mavi şimşekler, ilk yarıyı 23’üncü dakikada Berkant Ekim’in attığı golle 1-0 önde kapattı. İkinci yarı karşılıklı görülen kırmızı kartlar sonrasında 10 kişi mücadele eden Yenimahalle’de ikinci gol 80’inci dakikada Serkan Açıkalın’dan geldi.  BAL Ligine çıkmak için önemli bir galibiyetin altına imza atan Yenimahalle Belediyesi, kalan maçlarını lider Çubukspor ve Kavaklıderespor ile yapacak.

Kıran kırana mücadelenin yaşandığı Playoff müsabakalarında Çubukspor Futbol A.Ş. 9 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Çubukspor’un ardından Yurtkur, Keçiören BLD Bağlumspor ve Yenimahalle Belediyespor altışar puanla sıralanıyor. 

BAL Ligine çıkmak için 2 maçı da almalıyız

Playoff maçlarında kıyasıya bir mücadele ve futbol zevkinin yaşandığını belirten Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Kerem Güney, “Playoffta yarışan tüm takımlar BAL Ligine çıkmak için amansız bir mücadele sergiliyor. Alınan sonuçlar neticesinde puan durumuna bakıldığında 3 takım 6 şar puanda bulunuyor. Amacımız sezon boyunca verdiğimiz emeğin ve mücadele azminin meyvesini toplayarak BAL Ligine yükselmek. Kalan maçlarımızı da galibiyetle tamamlayarak Yenimahalle’yi bir üst lige taşıyacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi