Muhtarlarla üç konuda samimi bir ahit gerçekleştireceklerini belirten Başkan Özarslan, “Benim size söyleyeceğim, karşılıklı vebalimiz olan üç noktamız var. Birincisi eğer bir mahallede bir şahıs yatağa aç giriyorsa, üşüyerek ve titreyerek giriyorsa, baktığı yaşlının altından bez alınmıyorsa veya bez temin edilmiyorsa, bir ailede bulunan engellinin ihtiyaçları karşılanamıyorsa, onların hayat standartlarını engelsiz hale getiremiyorsak, bir ailenin evladı ertesi gün servis ücretini ödeyemediğinden okula gidemiyorsa ve buna benzer sayamayacağımız bizi üzen olayları eğer ki muhtarlık olarak bana bildirdiğinizde ben gerekeni yapmıyorsam Yüce Mevla’m benden sorsun. Eğer ki öyle biri var ve siz onu tespit edemiyorsanız Yüce Mevla’m sizden sorsun. İkincisi, şehrimizin en önemli problemi uyuşturucu. Eğer bir mahallemizde uyuşturucu tacirlerini görüp de polisimize ve bizlere haber vermiyorsanız o mahallemizin caddesinde, sokağında, pazarında bunlara göz yumuyorsak sizin de bizim de hepimizin evine ateş düşsün. Çoluğumuzdan çocuğumuzdan çıkarsın. Üçüncüsü, muhtarlarımız mahallenin içerisinde ihtiyacı olan insanları bize getirip de buna iş lazım, buna burs lazım diyebilir ama önceliğini kendi ailesine vermesin istiyorum. Kimsenin kızına, damadına, gelinine değil önceliği ihtiyacı olana verelim” dedi.

470 A1234

Çöp konteynerlerinin siparişini verdik

Keçiören’deki çöp konteyneri problemini kısa sürede çözeceklerini belirten Başkan Özarslan, “İlk icraatımız çöp konteynerleri dedik, biliyorsunuz. Siparişini verdik. Çok yakın zamanda sizleri bu kirden, pislikten kurtaracak, derli toplu çöp toplama sistemine kavuşturacağız. Maalesef biliyorsunuz ciddi bir yağış sonrası sel felaketi yaşadık. Bunun da baş nedenlerinden birisi yol kenarlarına bırakılan çöplerimiz maalesef. Baktığınızda sel felaketlerini önleyici olan ızgaraları ve mazgalları çöplerin tıkadığını gördük. Çöp konteynerlerini koyduğumuzda böyle bir sorunda ortadan kalkacak” dedi.

Keçiören'de ''Şiddetsiz bir toplum için sanat ile el ele'' sergisi Keçiören'de ''Şiddetsiz bir toplum için sanat ile el ele'' sergisi

470 A1309

 Hayata geçirilebilir projeler seçtik

Seçim öncesi verdikleri sözleri tek tek hayata geçireceklerini belirten Özarslan, “Kanaat önderlerimiz, dernek başkanlarımız ve şehrimizin akademisyenleriyle bir araya geldik. Tabii önce bize temel siz oldunuz, muhtarlarımız oldu. 60 projeyle halkımızın karşısına seçim öncesi çıktık, herkes biliyor. Bu 60 projenin uygulanabilirliğine çok dikkat ettik. 60 projenin 60’ını da beş yılın sonunda tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

470 A1257

Mahallelerde gözünüz kulağınız olacağız

Belediye ile muhtarlıkların iş birliği içinde olması gerektiğini ifade eden Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı Muhammet Ekrem Kılıç, “Hep birlikte el ele vererek siyasi kimliklerimizi bir yere bırakıp öncülüğümüz Keçiören’imize hizmet olacak. Sayın Başkanım bizleri tek tek seçim önce siz ziyaret ettiniz. Bütün arkadaşlarımız sizi samimi gördü. Bunun karşılığını sahada aldınız. Bundan sonra hep birlikte Keçiören’imize hizmet edeceğiz. Sizin mahallelerde gözünüz kulağınız olacağız” diye konuştu. İlçedeki problemlerin istişare ve iş birliğiyle çözülmesi için muhtarların kilit öneme sahip olduğu vurgusunun yapıldığı buluşmada Keçiören’e dair birçok konu ele alındı.

470 A1364

Kaynak: Haber Merkezi