Keçiören'de 23 Nisan'a yakışır kutlama Keçiören'de 23 Nisan'a yakışır kutlama

CHP Mamak Belediye Başkan aday adayı Metin Özaslan gazetemiz Güçlü Anadolu’ya ziyarette bulundu. Mamak’a ilişkin projelerini Haber Müdürü Türkan Çatal Yıldız'a anlatan Özaslan, “Ankara’nın gözde ilçelerinden olan Mamak şimdiye kadar hak ettiği hiçbir şeyi alamadı. Göreve gelmemiz ile Mamak’ta ilk hedefiz yaşam kalitesini yükseltmek olacak. Üretimin lokomotifi sanayi sektörü olmadan kalkınma olmaz. İlk hedefimiz ise Mamak’ta sanayiyi geliştirmek için adımlar atmak olacak” dedi.

Kısaca kendisinden Bahseden Özaslan, “1967 yılında Mamak Kayaş’ta doğdum. Baba tarafımdan Kayaşlı, Anne tarafımdan ise Kutludüğün'lüyüm. Kayaş’ta doğup büyüdüm. Kayaşlılar ve Kutludüğünlüler kadar çevredeki tüm köylerin, mahalle ve semtlerin insanları ile akrabalığım, arkadaşlığım var” dedi.

Eğitim hayatına ilişkin bilgiler de veren Özaslan, “İlkokulu Yeşilbayır’daki Atlıoğlu İlkokulu’nda, ortaokulu TED Ankara Koleji’nde ve Kayaş Ortaokulu’nda, liseyi ise Kurtuluş Lisesi’nde tamamladım. Liseden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümünde üniversiteye başladım.1992 yılında mezuniyetim sonrasında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Halkbilimi Bölümünde “Kentleşme, Kentlileşme ve Kent Kültürü” alanında Yüksek Lisans (Master), İngiltere’nin en saygın üniversitelerinden biri olan Nottingham Üniversitesi Kent Planlama Bölümünde “Yerel Kalkınma-Yeni Sanayi Odakları” alanında hazırladığım doktora tezimle Doktora (PhD) kariyerimi tamamladım” ifadelerini kullandı.

Metin Özaslan 2

“KIZILCAKÖY KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİ İVEDİLİKLE FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ”

Mamak’ta belediye başkanı olduktan gerçekleştirmek istediği projelere değinen Özaslan, üretimin lokomotifi sanayi sektörü olmadan kalkınma olmayacağına dikkat çekti. Mamak’ta da sanayi olacak diyen Özaslan, “Hem de çevreye zarar vermeden planlı, yüksek teknoloji ve yüksek katma değerli alanlarda. Bu kapsamda: Kızılcaköy Küçük Sanayi Sitesini (KSS) ve Lalahan Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ivedilikle faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

Mamak bir zamanlar Ankara’nın ve hatta ülkemizin en lezzetli sütünü, yoğurdunu, ayranını, ıravağını, balını üreten ilçemizdi diyen Özaslan tarım ve hayvancılığı da büyük önem vereceklerini belirtti. Özaslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabii ki ilçemizin bu özgünlüklerini yaşatıp, yaygınlaştıracağız. Günümüz dünyasında stratejik ölçekte önem kazanan tarımı ve hayvancılığı destekleyeceğiz. Bu kapsamda: Kutludüğün Yaylasında, Organize Hayvancılık Bölgesini (OHB) kuracağız.  Hayvancılık OHB içinde mezbaha ile Et ve Süt Entegre Tesislerini kuracağız. Süt, yoğurt, ayran, ıravak, ekmek, gözleme, bazlama, bal gibi Mamak tarımsal ürünlerimizi markalaştıracağız. Çiftçilerimize eğitim, kooperatifleşme, tohum, mazot, damızlık, kovan desteği sağlayacağız.”

CHP Mamak Belediye Başkan aday adayı Metin Özaslan projelerini anlattıktan sonra gazetemiz çalışanlarına işlerinde kolaylıklar dileyerek gazetemizden ayrıldı.