Ankara her daim sanata ve kültüre duyarlı bir şehir olmuştur. Bunun en önemli göstergelerinden birisi öncelikle sanatsal ve kültürel etkinliklere sadık izleyici kitlesi, bir diğeri ise bu seyirci kitlesinin sadakatine inanarak inşa edilen kültür-sanat merkezleri. İşte bu kültür-sanat merkezlerinden bir tanesi: CSO Ada ANKARA.

Sergi, konser ve performans gösterilerini izleyiciyle buluşturan CSO Ada ANKARA, Ankara’daki tüm sanat-severlerin takibe alması gereken bir merkez. Ben de bu muazzam merkezde önümüzdeki hafta sahnelenecek olan 3 konserden bahsetmek istiyorum.

Elvis “Senfonik”
European Philharmonia Orkestrası'nın sanat yönetmeni ve şefi Walter Proost’un yorumuyla gerçekleştirilen konserde, aralarında CC Rider, You are always on my mind, Blue Suede Shoes, Don’t be cruel, Love me tender, The wonder of you, Hurt, Sweet Caroline, In the Ghetto, Suspicious Minds, Yesterday, Falling in Love… gibi popüler Elvis parçalarının yanı sıra, şarkıcının fazla bilinmeyen bazı şarkıları de seslendirilecek. Konser 28 Nisan Pazar günü CSO Ada Ankara  Ziraat Bankası Ana Salon’da sahnelenecek.

38.Uluslararası Ankara Müzik Festivali - Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası
1930 yılında kurulan dünyanın en ünlü senfoni orkestralarından biri olarak kabul edilen eski adı ile “Moskova Radyo Senfoni Orkestrası” yeni adı ile “Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası” günümüzün en popüler ve en sevilen orkestra şeflerinden Vladmir Fedoseyev yönetiminde Uluslararası Ankara Müzik Festival’nin kapanış konserini gerçekleştirecekler. Konser, 30 Nisan Salı günü CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon’da sahne alacak.

Lara Di Lara
Müziğe küçük yaşta başlayan yarı İsveçli yarı Türkiyeli Dilara Sakpınar, solo kariyerine Lara Di Lara olarak sürdürüyor. Türkçe indie ve Türkçe rap tarzlarında müzik yapan sanatçının konseri Lara Di Lara, 30 Nisan Salı günü CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da sevenleriyle buluşacak.

Keyifli haftalar…