İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadele kapsamında 49 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 210 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
DEAŞ’a Türkiye genelinde büyük darbe
Yerlikaya, son iki haftada Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalarda örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen kişilere yönelik operasyonlar yapıldığını belirtti.
Operasyonlar; Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Şanlıurfa, Antalya, Malatya gibi 49 ili kapsadı.
Finans desteği sağlayanlar da gözaltında
Şüphelilerin DEAŞ terör örgütü adına faaliyet yürüttükleri ve örgüte finansman sağladıkları iddia edildi. Gözaltına alınan kişilerin sorgularının sürdüğü bildirildi.
Yerlikaya’dan birlik çağrısı
Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Valilerimizi, operasyonları koordine eden savcılıklarımızı, MİT Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür,” ifadelerine yer verdi.
Operasyonlar sürecek
Yerlikaya, halkın huzuru ve güvenliği için operasyonların kararlılıkla süreceğini vurguladı.