Asayiş

Ankara’da 1 yılda 3.800 şüpheli gözaltına alındı

Ankara'da 1 Ocak 2025'ten itibaren düzenlenen 237 terör operasyonunda toplam 3.800 şüpheli gözaltına alındı.

Abone Ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, 1 Ocak 2025’ten itibaren terör örgütlerine yönelik yürütülen çalışmalarda 237 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda toplam 3.800 şüpheli gözaltına alındı.

Terörle mücadelede yıl boyunca yoğun operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terörle mücadele çalışmaları kapsamında kolluk kuvvetleriyle koordineli şekilde yapılan analizler sonucunda, 4.262 şüpheli belirlendi. Bu kişilere yönelik 237 ayrı operasyon düzenlendi.

Operasyonlar kapsamında toplam 1.393 şüpheli doğrudan yakalanırken, alınan 155 itirafçının verdiği bilgiler ve teşhisleri doğrultusunda 2.407 yeni şüpheli daha tespit edildi.

Gözaltı sayısı 3.800’e ulaştı

Yapılan çalışmalar neticesinde toplam 3.800 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında kamu kurum ve kuruluşlarında aktif olarak görev yapan 275 kişinin bulunduğu bildirildi. Soruşturmaların detayları kamuoyu ile paylaşılmadı ancak sürecin devam ettiği belirtildi.