Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleştirilen anma törenine, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesi, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Yenimahalleli katıldı.

Ugur Mumcu Anıldı (8)

Uğur Mumcu ölümsüzdür

Çankaya'da köşe bucak temizlik Çankaya'da köşe bucak temizlik

Törende Uğur Mumcu dostlarına seslenen Başkan Vekili Mehmet Kartal, “Bugün büyük bir kalemin, aydının ve düşünürün ölüm yıldönümünü. Ölümünün üzerinden 31 yıl geçmiş olmasına rağmen hala yaşayan bir gazetecinin ölüm yıldönümü. Uğur Mumcu ölümsüzdür.

Ugur Mumcu Anıldı (5)

Uğur Mumcu, 1993’de Karlı Sokak’ta arabasına yerleştirilen patlayıcıyla belki aramızdan ayrıldı ama fikirleri hala yaşıyor, yaşamaya devam edecek. Onun izinden giden gençlerimiz var, gazetecilerimiz var, halkımız var.

Ugur Mumcu Anıldı (2)

Bizler onu her gün biraz daha iyi anlıyoruz. Uğur Mumcu’yu anlamak Türkiye’nin tam bağımsızlığından yana olmak demektir, birliği savunmak demektir. Uğur Mumcu’yu anlamak aydınlanmayı savunmaktır, tarikatların cemaatlerin karşısında durmaktır. Çünkü Uğur Mumcu, bölücülüğe ve gericiliğe karşıdır” dedi.

Ugur Mumcu Anıldı (1)

Kaynak: Çağlar Bülent SANSAR