Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kapsamında Sincan’daki 13 okulda kan bağışı etkinliği düzenlendi. Sincan Belediyesi’nin destek olduğu etkinlikle toplamda 1.364 kişi kan verdi. Sincan Kaymakamlığı öncülüğünde Sincan Belediyesi, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay işbirliğince düzenlenen etkinlikte, geleceğin kan bağışçılarının küçük yaştan yetiştirilmesi amacıyla Sincan’da bulunan 13 okulda kan bağışı kampanyası düzenlendi. Etkinliğe Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler, Sincan ilçe protokol üyeleri olmak üzere çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Veliler kan bağışı kampanyasına katılarak bağışta bulunurken, öğrenciler ise “Kan ver hayat kurtar” sloganları ile kan vermenin insan hayatı üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekti.sincanda kan bağışı (4)

“Kan Ve Organ Bekleyen Bütün Vatandaşlarımıza Şifa Olmak İstiyoruz”

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları ve Organ Bağışı Haftası sebebiyle kan bağışı seferberliği başlattıklarını dile getiren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Ülkemizde organ ve kan bağışının ne kadar önemli olduğunu anlatmak istiyoruz. Bütün okullarımız, STK’larımız seferber olmuş durumda. İnşallah kan ve organ bekleyen bütün vatandaşlarımıza şifa oluruz.” dedi.

Sincan Kaymakamı Levent Kılıç ise “100 yıl önce atalarımız bu topraklar için kanını vermiş, 100 yıl sonra biz de sağlık için kanımızı verelim dedik. Çocuklarımızın gayretiyle örnek bir kampanya başlattık. Böyle kampanyaların devamını diliyorum.” diye konuştu.sincanda kan bağışı (1)

Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bilen, “Ağacın yaşken eğildiğine inanıyoruz. Çocuklarımıza ne kadar erken toplumsal sorumluluk bilinci yerleştirirsek o kadar güçlü, huzurlu, dayanışmayı yücelten bir toplum inşa edebiliriz.” dedi.sincanda kan bağışı (2)

Mansur Yavaş ve Frank Walter Steinmeier bir araya geldi Mansur Yavaş ve Frank Walter Steinmeier bir araya geldi

Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler de toplumda kan bağışının devamlılığın koşulunun çocuklara ve gençlere bu bilinci vermek olduğunu belirtirken, “Bu nedenle okulların düzenlediği bağış kampanyaları ayrıca büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

Ailelerin de destek verdiği kampanya şenlik havasında geçerken öğrenciler farklı birçok etkinliğe de imza attı. Gençler sokak konserleriyle vatandaşı bağış yapmaya çağırdı. 

Haber Merkezi