Ankara'da 36. Ahilik Haftası kutlama programı düzenlenecek. 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında yurt genelinde kutlanacak 36 Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ankara'da açılış etkinliği 18 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

Bu yıl 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında 36'ncısı gerçekleştirilecek olan 36. Ahilik Haftası Kutlama Programı; 18 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 10.30'da Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner tarafından Ulus Atatürk Anıtı'na (Ankara Zafer Anıtı) çelenk konulmasının ardından  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak.

ANKESOB'a bağlı meslek odalarının başkan ve yöneticileri ile esnaf ve sanatkarların ve vatandaşın da yoğun katılımıyla yapılacak kutlama tören programı kapsamında; Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile Ankara Kulübü Derneği Seymen Gösterisi ve Ahilikte önemli törenlerden biri olan kalfalıktan ustalığa geçişi temsilen Şed Kuşanma Gösterimi yapılacak. Program,  protokol konuşmalarının ardından  Ankara'da İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağı tanıtım ve plaket merasimi ile devam edecek.

Ankara Valiliği'nden yağış uyarısı Ankara Valiliği'nden yağış uyarısı

Törenin son bölümünde ise esnaf ve sanatkarlara ve vatandaşlara geleneksel Ahi Pilavı dağıtılacak.

Editör: Haber Merkezi 05