Anadolu Birlik Spor Kulübü (ABSK)’nün “evdekal, sporadevam” sloganıyla başlattığı online antrenman projesi, 3-16 yaş grubu arasındaki yüzlerce çocuğa “nefes” oldu. Salgın öncesi kulübün voleybol, basketbol, futbol ve okul öncesi spor branşlarında eğitim gören çocukların yanı sıra, Türkiye’nin farklı bölgelerinden yüzlerce çocuğun da ücretsiz olarak katıldığı canlı antrenmanlarda, alanında uzman antrenörler tarafından internet üzerinden interaktif eğitim verilmeye başlandı.

Evler Spor Salonuna Dönüştü

Evlerin adeta spor salonuna dönüştüğü antrenmanlarda çocukların kondisyon, sürat ve kuvvet, çeviklik, denge ve esneklik çalışmalarıyla eksikleri tamamlanıyor, teknik ve taktik becerileri geliştiriyor. Görüntülü antrenmanlarda hocalar çocukların hareketlerini rahatlıkla görüyor ve gerektiğinde hatalı yapılan hareketlere anında müdahale edebiliyor.

Psikolojileri Ve Motivasyonları Etkilendi

Bu süreçte hiçbir çocuğun spordan mahrum kalmaması için evde antrenman çalışması başlattıklarını söyleyen ABSK Genel Koordinatörü Tuğba Uslu, “Gördük ki buna çok ihtiyaç varmış. Hatta çocukların sadece antrenmandan mahrum kalmadıklarını, görüntülü olarak bir araya gelmelerinin onları çok mutlu ettiğini, bunun da psikolojileri ve motivasyonları üzerinde olumlu etki yarattığını gördük. Kondisyonlarını güçlü tutan ve geliştiren, topa hakimiyetlerini kaybetmemek için çalışan çocuklar antrenmanlarda evlerdeki çeşitli araç gereçlerden de yararlanıyor” dedi.

Yoğurt Kovası, Duvar, Temizlik Bezi…

Antrenmanlarda yoğurt kovasından çamaşır sepetine, mukavvadan temizlik bezine, duvardan sehpaya kadar pek çok malzemenin teknik malzemeye dönüştüğünü kaydeden Tuğba Uslu, “Çocuklar bütün bu malzemeleri kullanarak başarıyla, bir o kadar da keyifle çalışmalarını tamamlıyor. Bu organizasyonun bir başka güzel yanı ise hemen her gruptan çocukların ve gençlerin beraber antrenman yapıyor olması. Ayrıca çocuklar yeni bir şeyler öğrenmek, kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmek için isterse diğer branşlardaki antrenmanlara da katılabiliyor. Örneğin bir voleybolcuyu basketbol antremanında da görmek mümkün. Sporcu ruhunun, centilmenliğin, coşku ve mutlulukla buluştuğu anlar yaşıyoruz. Salgın sürecindeki bu organizasyonumuz bizim için çok kıymetlidir. Bizim her zaman vurguladığımız olgu tüm sporcularımızla bir aile olduğumuzdur. Şimdi ise çalışmalarımızı tüm Türkiye’ye açarak büyük aile olma hedefimize bir adım daha yaklaştığımızı hissetmek bize büyük bir mutluluk yaşatıyor” dedi.

Editör: TE Bilisim