Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından taksiler için başlatılan “şeffaf kabin” uygulaması, başkentte hizmet veren dolmuşlar için de hayata geçirildi. Pandemi dönemi işlerini ve şeffaf kabin uygulamasını değerlendiren Kızılay Güvenpark Dolmuş Durağı’ndan Satılmış Arslan “Şeffaf kabin uygulaması bizler için son derece iyi oldu fakat yolcu sayımızda ki düşüş devam ediyor. Salgından bu yana yolcu sayımızda %60 oranında bir düşüş var” şeklinde konuştu.

Korona virüsle mücadele sürecinde sürücüler ile vatandaşlar arasındaki teması en aza indirmek amacıyla taksiler için başlatılan “şeffaf kabin” uygulaması geçtiğimiz günlerde dolmuşlar için de hayata geçirildi. Kızılay Güvenpark dolmuş sorumlusu Satılmış Arslan gazetemize açıklamalarda bulunarak uygulamayı ve dolmuşçu esnafının sorunlarını dile getirdi.

“ŞEFFAF KABİN UYGULAMASIYLA ŞOFÖRLERİN SAĞLIĞI GÜVENCE ALTINA ALINDI”

Pandemi sürecinde sürücülerle vatandaşlar arasındaki teması en aza indirmek amacıyla başlatılan şeffaf kabin uygulamasını ve salgın döneminde işlerini değerlendiren Kızılay Güvenpark dolmuş sorumlusu Satılmış Arslan, şunları aktardı:

“Pandemi döneminde maddi-manevi olarak derinden etkilendik.  Yaşadığımız sürecin ne zaman biteceği belli değil. Ortada bir belirsizlik var.  Geçtiğimiz günler dolmuşların içine şeffaf paravanlar takıldı. Şeffaf kabin uygulaması gerçekten bizler için iyi oldu en azından şoförü bir nebze olsun koruyor fakat müşteri ne yapacak? “

“ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU KONUDA BİZLERE YARDIMCI OLUYOR”

“Şeffaf paravan uygulaması bütün dolmuşlara zorunlu hale geldi.  Genelgeye göre bütün ticari araçlarda bulunacak. Araçlarımızı düzenli olarak dezenfekte ediyoruz zaten Ankara Büyükşehir Belediyesi’de bu konuda yardımcı oluyor. Ayrıca araçlarımızın hepsinde dezenfektan ve kolonya bulunmaktadır.  Araçlarımız her akşam muhakkak yıkanıyor.”

“Ankara Büyükşehir Belediyesi bu dönemde yapabileceği her şeyi yaptı. Söz konusu bilinmez bir hastalık olunca siyasilerin, belediyelerin, kurumların elinden de çok bir şey gelmiyor. Gereken zaten yapılıyor”

“VATANDAŞ OLARAK BİZLERE DE GÖREV DÜŞÜYOR”

“Hepimizin bu virüsü bir şekilde atlatacağını düşünüyorum bundan kaçış yok gibi ama vatandaş olarak bizlere de bir takım görevler düşüyor sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımına mümkün olduğunca dikkat etmek gibi. Belki ben de hastalığı geçirmiş olabilirim bildiğiniz gibi hastalık bazen hiç semptom vermeyebiliyor. Pandeminin başlarında ben de halsizlik vardı ama başka hiçbir semptom olmadığı için bekledim ve kendi kendine halsizliğim geçti bilemeyiz belki ben de haberim olmadan korona virüsü geçirmişimdir. Çünkü her gün duraktayım. Dönüşümlü olarak çalışsak da ben her gün burada olmak durumundayım.”

“SALGIN YOLCULARIMIZI DA ETKİLEDİ”

Pandemi sadece biz dolmuş şoförlerini değil yolcularımızı da etkiledi diyen Kızılay- Güvenpark dolmuş durakları sorumlusu Satılmış Arslan,  “Salgından bu yana yolcu sayımızda %60 oranında bir düşüş var” ifadesini kullandı.

“HEPİMİZ KORONAYLA BURUN BURUNAYIZ”

Arslan: Şu anda Kızılay- Güvenpark dolmuş durağında yaklaşık olarak 300’den fazla aracımız var. Sayıca fazlayız bu yüzden korona virüs vakası aramızda da görülebiliyor. Yaptığımız iş gerçekten çok zor.  Hepimiz koronayla burun burunayız.

Son olarak gazetemiz aracılığıyla vatandaşlara da seslenen Arslan, “ Yolcular zaten kendini koruyor en azından dolmuşa binerken gözlemlediğimiz şey bu biraz daha bilinç düzeyi artıyor gibi. Araca binerken  yolcuların maskeli olup olmadığına bilhassa dikkat ediyoruz. Çünkü yavaş yavaş artık herkesin çevresinde korona virüs geçirmiş insanlar olmaya başladı ve onları göre göre insanlar da önlemlerini arttırdı. Yolcularımızdan biraz daha duyarlı bizlere ve bizlere karşı daha anlayışlı olmalarını umut ediyoruz” açıklamasında bulundu.

(Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER)

Editör: TE Bilisim