Çocukların bedensel, duygusal, zihinsel gelişimine katkı sunan, onları ilköğretime hazırlayan yerlerden olan okul öncesi eğitim merkezleri, onların ilerleyen yaşlarındaki hayatlarını büyük bir oranda etkiler. Böylesi öneme sahip olduğundan, bu kuruluşlara Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve yerel yönetimlerin verdikleri destek oldukça önemlidir. 

İsteğe bağlı olarak, zorunlu ilköğretim çağına gelmemiş 36–72 ay grubundaki çocukların eğitimini kapsayan bu eğitimi çocuklar, bağımsız anaokullarında, kreşlerde, okul öncesi eğitim kurumlarında veya eğitim kurumları bünyesinde açılan ana sınıflarında alabilmektedirler.

Çankaya Belediyesi de bu imkandan daha fazla çocuk yararlanabilsin diye Çankaya’nın 13. Kreşini Dikmen İlkadım Mahallesinde açarak, kreşlerine bir yenisini daha ekledi. 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen açılış konuşmasını; “İlkadım Mahallemize bu güzel kreşimizi kazandırmaktan mutluluk duyuyorum. Tüm kreşlerimizde olduğu gibi burada da çocuklarımız Atatürk ve Cumhuriyet değerleri çizgisinde, laik, demokratik ve çağdaş bir eğitim alacaklar. Pırıl pırıl çocuklarımız bu güzel kreşimizde Atatürk aydınlığında eğitim hayatlarına ilk adımlarını atacaklar. Yolu, ışığı Atatürk olanın sırtı yere gelmez. Kreşimiz hayırlı uğurlu olsun” diyerek tamamladı.

“Biz en çok çocukların belediyesiyiz” anlayışı ile çocukların gelişimi ve eğitimine yönelik hizmetlerini artıran Çankaya Belediyesi’ni kutluyor, her mahalleye piyasa koşullarına göre daha ulaşılabilir, çağdaş, kaliteli eğitimleriyle tercih edilebilir kreşler açarak, aile katılımına dayalı, yaratıcılığı destekleyen, toplumsal cinsiyet eşitliği, ekolojik düşünce, özgürlük, eşitlik, çağdaş yaşam, barış ve dostluk gibi evrensel değerleri temel alan eğitim programları ile yeni nesillerin yetişmesine katkıda bulunmalarını diliyorum.

Editör: TE Bilisim