Fethi YAŞAR 2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde 3 dönem üst üste CHP'den Yenimahalle ilçe belediye başkanı seçildi. Ahmet DUYAR nedense kendi partililerine yaranamadı. Urankentte yer alan muazzam kültür merkezini tamamladı ama adını koymadı. 2009 yılında CHP gelir gelmez salonun adını Nazım Hikmet yapıp açtılar. İnsan nezaketen eski başkanı çağırır.
2014 seçimlerinde Adem CEYLAN AK Parti adayı olarak seçime girdi. İyi bir kampanya yönetiyordu. Ta ki başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN hastane durağında miting yapana kadar. Mitingde Demetevler semtinin yıkılıp yeniden yapılacağını söyledi. Kentsel dönüşümden bahsetti. Seçim alanında ki esnaf dükkanların ne olacağı derdine düştü. Çünkü İvedik Caddesi başta Ankara'nın en canlı ticaret bölgelerinden biri yok edilecekti. Ticari potansiyel bir anda yok olacaktı. Seçim ekibi bu stratejiyi yanlış yönetti. Başbakanın esnafın tepkisinden haberi olamadı.
2019 seçimlerinde Veysel TİRYAKİ aday oldu. Alışılmış düzen bozulmasın, yeniden bir şey yapılmasın diye hiç ilgi görmedi. Oysa Tiryaki yoktan var ederek bir turistik alan oluşturmuştu Altındağ ilçesinde. Dolayısıyla Yenimahalle kendi kısır döngüsüne hapsoldu.
Efendim başkan barışçıl. Herkese hitap ediyor. Halk ile diyaloğu iyi. Camileri ve Cemevleri konusunda hizmet ediyor. Bunlar çok güzel ve olması gerekenler. Yapıcı olmalı belediye reisi. Amma velakin ilçenin potansiyelini geliştirmeli. Rant alanlarını engellemeli.
Evvel emir Batıkent ayrı bir ilçe olmak zorunda. Altı yüz bin üzerinde nüfusu ile önemli bir metropol Batıkent. Çakırlar, Batı Sitesi, İlk Yerleşim, Kardelen, İnönü, Uğur Mumcu, Ergazi mahalleleri başlı başına birer semt. Muhtarlar ilçe olmak konusunda çok istekli.
Batıkent sahipsiz. Cahar DUDAYEV parkında ki boş alan apartman oldu. Altındağ ile Horonkent arasında sosyal alanlarda inşaat başladı. Botanik parkı olarak belirlenen alanda Uğur Koleji ve veteriner hastanesi yapıldı. Kalan alanlara pek park yapma niyeti yok. Uğur okullarının yeni yöneticisi Nil ÇİÇEK hanımefendi burada duyarlılık göstererek park için binayı yıkar umarız. Bize resmi prosedürden bahsetmesinler. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Biz sadece Botanik parkının hayata geçirilmesini bekliyoruz. Pandemi yeşil alanların yok edilmesi ile başladı.
Gersan Arif Halıcı Caddesi asfaltı ve kaldırımı ile yenilenmeli ve İstanbul yolunda yürüyen merdivenli geniş bir köprü ile bütünleşmeli. Mevcut köprü bakımsız ve yetersiz. Asansörler iptidai. İpekyolu Çarşısı önünden geçip İstanbul yoluna bağlanan yola alt geçit gerekiyor. Müjgan Karaçalı okulunun önündeki yol yeniden yapılmak zorunda dar ve yetersiz. Mesa metro istasyonu çevresindeki binaların kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Bir cazibe alanı haline getirilmeli. İstanbul Yolu metrosu Batı Sitesi mahallesinden ayrılarak ayrı muhtarlık olmalı.
OSTİM ve İVOGSAN yasal statüye kavuşturularak belediye dışında bir yönetim kazanmalı. Batıkent ve Yenimahalle bu yüzden ayrılamıyor. Rant kavgası ve gelirler söz konusu. Organize sanayiler tüm yurtta yeniden ele alınmalı. Belediyelere bırakılamayacak kadar ciddi meseledir. Geri dönüşüm ve çevre için yeniden yapılanma önemli.
Demetevler eski adıyla 1. ve 12. Caddeler genişletilip Keçiören yönünde bağlantı yolları açılmak zorunda. Karşıyaka mezarlık yolu yetersiz yeniden inşa edilmeli. Şentepe’de vericiler ve trafik sizlere ömür. Acil eylem planı derhal devreye konulmalı. Gazi Mahallesi Çankaya Belediyesine devredilmeli. İstanbul Yolu ilçenin sınır hattı olmalı.
İlçe metrodan faydalanıyor. Koru metrosuna bağlantı bir metro projesi var. Hayata geçirilmeli. Batıkent Havalimanı hattı konulmalı. İstanbul ve Eskişehir yolundan şehirlerarası otobüslere ulaşım cepleri açılabilmeli. Bütün metro istasyonlarında park et devam et projeleri hayat bulmalı.
Onkoloji hastanesi ranta kurban edilmemeli, Yenimahalle devlet hastanesi daha geliştirilerek Batıkent adını almalı. Batıkent ve Yenimahalle'ye gasilhane ve morg yaptırılmalı. Batıkent mezarlığı planlanmalı. Karşıyaka mezarlığında mezar bakım ücretleri ve çiçeklendirme ücretsiz olmalı. Sadece mezar taşı uygulamasına geçilmeli.
Ufuk ve vizyon gerekiyor. Uygulamada süreklilik ve kararlılık şart. Pandemi bize daha yaşanabilir alanlar için fırsat vermeli. Şehir yönetimi profesyonellik gerektiriyor. Koronavirüs eski şehirlerin dönüşmesi gerektiğini söylüyor. Salgınla mücadele akıllı şehir demek. Haydi başlayalım.

Editör: TE Bilisim