Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 2020-2021 eğitim öğretim yılında kapılarını minik ilçe sakinlerine açan Sadri Alışık Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerini ilk derslerinde yalnız bırakmadı.

Pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uygun şekilde hazırlanarak Yenimahalle’nin minik sakinleri için her ayrıntının düşünüldüğü Yenimahalle Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevlerinde eğitimler başladı.

Her öğrenci kendi masa ve sandalyesini kullanacak

125 öğrencinin kendine ait masa, sandalye ve hijyen kurallarına uygun olarak eğitim göreceği Sadri Alışık Kreş ve Gündüz Bakımevini Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Boran ile birlikte ziyaret eden Başkan Yaşar “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu nedenle okul öncesi eğitime büyük önem veriyoruz” dedi.

Pandemi başlar başlamaz eğitime kapatılan ve virüsten korunma şartlarına göre yeniden düzenlenerek hizmete açılan gündüz bakımevlerinde, dezenfekte işlemleri eğitim dönemi boyunca aralıksız sürecek. Ayrıca gerekli sosyal mesafe kurallarına göre sınıfların düzenlendiği gündüz bakımevlerine dışarıdan ziyaretçi kabul edilmeyecek.

“Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır”

Eğitimin döneminin ilk dersinde öğrencileri ziyaret ederek Yenimahalleli miniklere dezenfektan, kolonya ve maske hediye eden Başkan Yaşar “ Yenimahalle genelinde çalışan anneler için 10 ayrı noktada hizmete açtığımız kreş ve gündüz bakımevlerinde eğitimlerimiz başladı. Geleceğimizin teminatı olan minik yavrularımız için ekiplerimiz her ayrıntıyı düşünüyor. Gerekli temizlik ve mesafe kurallarına uyarak öğrenci sayısı olarak yarıya düşürdüğümüz kreşlerimizde toplamda 700 yavrumuz eğitim görecek. İşe gitmek zorunda olan annelerimiz çocuklarını gönül rahatlığıyla gündüz bakımevlerimize emanet edebilir. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime destek verdik, yatırımı her zaman çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine yaptık. Bu düşünceyi esas alarak Yenimahalle’ye hizmet sunmaya devam edeceğiz”diye konuştu.

Editör: TE Bilisim