Açıldığı günden bu yana binlerce Yenimahalleli gence, Destek Eğitim Merkezleri’nde LGS (Liselere Geçiş Sistemi) ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlık kurslarıyla ücretsiz eğitim veren Yenimahalle Belediyesi, kapılarını depremzede öğrencilere açtı.

Eğitim seferberliği kapsamında merkezlerde Yenimahalleli gençlerle birlikte deprem bölgesinden kente gelen öğrencilere de eğitim verilecek.

Öğrencilere eğitim desteği

Depremzede öğrencilerin eğitimden geri kalmamaları için ilçe genelinde başlattığı kampanya ile sınava hazırlık kitapları ve kırtasiye yardımı da toplayan belediye, şimdi de LGS hazırlık kurslarında 6-7-8’inci sınıf öğrencilerine Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe ve Sosyal Bilimler, YKS hazırlık kurslarında 9-10-11 ve 12’inci sınıflar ve mezunlar için Türkçe, Edebiyat, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya ve Felsefe dersleri verecek.

yenimahalle eğitim (2)

Yenimahalle’nin dört bir yanında hizmete açılan Destek Eğitim Merkezleri, Demetevler (Ortaokul), Karşıyaka (Ortaokul ve Lise), Ragıp Tüzün (Lise), Batıkent Meydan (Ortaokul) ve Şentepe (Ortaokul) olmak üzere 6 ayrı noktada öğrencilere eğitim desteği sunuyor. Destek Eğitim Merkezlerine kayıt yaptırmak isteyen depremzede öğrenciler, 332 12 14 numaralı telefona ulaşarak bilgi alabiliyor.

yenimahalle eğitim (3)

Tüm imkanları seferber ettik

Deprem felaketini yaşayan çocukların travmalarını atlatmaları için tüm imkanları seferber ettiklerini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Depremden etkilenen çocuklarımızın bu süreci kolaylıkla atlatması ve eğitimlerinden geri kalmaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimizin sınavlarda başarılı olması için başlattığımız eğitim seferberliğine, depremzede çocuklarımızı da dahil ettik” dedi.

Haber Merkezi