Covid-19 için yeni tedbirler alındı. Hafta sonu belli saatlerde dışarı çıkamadık, çıkmadık… Bu durum hafta içine de yayılsa daha iyi olur gibi. Bu yasaklar içinde en iyisi mekanların kapatılması oldu. Çünkü son dönemde artık gerçekten hınca hınç doluydu. Her ne kadar dikkat ediyoruz, sosyal mesafeyi koruyoruz deseler de buna çok fazla takılmayan birçok mekan vardı. Belli bir saatten sonra hiçbir düzenin kalmadığı, hatta saat erken olsa bile o masa mesafelerinin çok da önemsenmediği mekanlar. Çok dikkat edeceğiz dediler ama etmediler işte. Burada bizlerde de çok büyük suç var. Süreci önemsemedik ve durum hiç iyiye gitmedi. Bu saatten sonra da gidecek gibi durmuyor. Maskelerden ne zaman kurtuluruz sorusunun cevabı, kalabalıklara karıştıkça uzadı da uzadı. El birliği ile bu sürecin tıkanması ve daha kötüye gitmesi için elimizden geleni yaptık.

O yüzden yeni yasaklara itiraz edeceğimize daha fazlasının uygulanmaması için dikkatli olmalı ve bu süreyi olabildiğince kısaltmalıyız. Bunun bir sonu yok çünkü. Gördüğünüz gibi bu virüs herkese bulaşmadan rahat edecek gibi durmuyor Hatta bazılarına 2 kere, 3 kere bulaşıyor. Yani yakalanan da rahatlamıyor. Durdurmanın tek yol el birliği ile birbirimizden uzak durmak. Şu ayıp olurları artık bırakmamız gerekiyor. Senden bana bir şey bulaşmaz gibi saçma sapan sözleri unutmamız gerekiyor. İnsanlar ölüyor bu hastalık yüzünden. Bunu nasıl kanıksayabiliyoruz. Hem de vefat edenlerin sayısı hiç az değilken. Gerçi az olsa da önemsemeliyiz. Her can kıymetli… Bu ölümler bulaşıcı bir hastalıktan kaynaklanıyorsa, bulaştırmamak için elimizden geleni yapmamız gerekmiyor mu?

Böyle rahat davranarak hiçbir yere varamadık, varamıyoruz ve varamayacağız… Aslında kolay ama bizlere zor olan bu süreci sağlıklı şekilde atlatmak için tek çözüm var birbirimizden uzak durmak. Çin’de ortaya çıkan virüs en küçük köylere kadar geldiyse burada gerçekten korkulacak bir şey var demektir…

Editör: TE Bilisim