Milyonlarca öğrencinin merak ve heyecanlar beklediği 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani YKS’nin tercih sonuçları açıklandı. Pandemi gölgesinde geçen 2.sınavın ardından öğrenciler için yeni bir hayat başladı. Uzaktan eğitim ile tamamlanan süreç kimisini üzdü, kimisini sevindirdi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021 YKS’de tercih yapan adayların yüzde 85,80’i yükseköğretim programlarına yerleşti diyerek oldukça yüksek bir oran açıkladı. Adayların 52,02’sinin ise ilk üç tercihinden birine yerleştiği de yine ÖSYM Başkanı tarafından duyuruldu. Üniversite eğitimi oldukça önemli bir süreç. İleride yapacağınız ya da yapmayacağınız mesleği tanımak ve yeterli bilgi düzeyine erişmek için önemli bir basamak. 

Üniversiteyi kazanmak kadar bitirmek de zor. Üniversite bitirmek sadece ders başarısı ile ölçülebilecek bir şey değil. Dersler bir şekilde tamamlanır, ortalama bir şekilde tutturulur. Fakat üniversiteden donanımlı şekilde ayrılmak bambaşka bir şeydir. Bu süreci en iyi şekilde tamamlamak için öğrencilerin kendilerine sonuna kadar yatırım yapmaları gerekiyor. Yeni bir dil öğrenmek, alana dair yeni yetenekler edinmek ve staj yapmak gibi birçok şey kişinin daha donanımlı ve bilgili olmasına yardımcı oluyor. Hele ki iş hayatına başlamak her şeyi yeni baştan kurgulamayı gerektiriyor. Keyifle geçen üniversite zamanlarından daha başka bir dünya bu sürecin sonunda bekliyor. Şu anda hayallerine bir adım daha yaklaşan adaylar, yeni hayatları için gün sayıyor. 

Covid-19 nedeniyle 2 yıldır aksayan eğitim dönemi bu yıl hiçbir kısıtlama olmadan başlayacak. Yani öğrenciler tam kadro okullara gidecek. Vaka sayılarında düşüş gözlenmiyor bu nedenle de bu kış bizleri nelerin beklediğini hepimiz merak ediyoruz. Umarız bu böyle bir kısır döngüye girmez. Yaz aylarında serbest dolaşıp kışın hastalığı yeniden zirvede yaşamak bir alışkanlık haline gelmez. Bir türlü kurtulamadığımız maskeler ve kalabalık korkusu ile devam eden bu süreç umarız en kısa zamanda biter. Okullarda önlemlerin sıkı şekilde alınması kış aylarını sağlıklı şekilde geçirmemizi sağlayacak...

Editör: TE Bilisim