Gezmek, yeni yerler keşfetmek herkesin hakkıdır. Fakat maalesef ki öyle keyfi bir dönemden geçmiyoruz. Hem Pandemi hem de ekonomik sıkıntılar hepimizin etrafında dolanıyor. Pandemi tedbirleri kapsamında bir süredir sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanıyor. Kısıtlamalar vaka oranında gözle görülür bir düşüşün yaşanmasını sağladı. Bu süreç evde kalmadığımız ve kurallara uymadığımız sürece bitecek gibi görünmüyor. Bunun için birçok insan yoğun bir çaba sarf ediyor. Birçok kişi bu dönemde işsiz kaldı. Her şeyin normale dönmesi için bu virüsten bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Hava soğuk, kış mevsimindeyiz… Ama bir grubun tatili eğlencesi devam ediyor. Uludağ kar tatillerinin merkezi konumunda. Uludağ’da bulunun birçok otel tatilciler ile doldu taştı. Yani bazı şeyler dur durak bilmeden devam ediyor.
Sokağa çıkma kısıtlamaları sürecinde insanlar otellerde vakit geçirir oldu. Uludağ’daki görüntülerde sosyal mesafe ve maske kurallarının ihlal edildiği görüldü. Eğlenceler kalabalık mekanlarda devam ediyor. Birçok kişi bu görüntülere haklı olarak tepki gösterdi. İnsanlar büyük zorluklar çekerek ve fedakarlıklar yaparak bu süreci atlatmaya çalışıyor. Yakınlarını, en sevdiklerini kaybedenler haklı olarak isyan ediyor. Tabii ki eğlenmek herkesin hakkı ama böyle bir süreçte bu tip organizasyonları ertelemek elimizde. Kış tatilinin merkezi Uludağ’da yüzde 100’e varan doluluk oranı bu nedenle tepki ile karşılandı. Yerli ve yabancı misafirler de kısıtlamalardan muaf tutuldu.
Sağlık çalışanları bir gün tatil yapmadan aralıksız çalışırken bu tip organizasyonlar süreci yavaşlatmaktan başka bir işe yaramıyor maalesef. İnsanlar bu virüs yüzünden ölürken kurallara uyulmadan ve kimseyi düşünmeden yapılan eğlenceler maalesef ki ağır tablolar ile karşılaşmamıza neden oluyor. Virüsün öldürücü etkisinin arttığı İngiltere’de yapılan çalışmalar sonucu açıklandı. Bu kadar cesur olmaya gerek var mı bilemiyoruz. Birilerinin hastalanmasına sebep olmak yeterince korkutucuyken bir de böyle manzaralar ile karşılaşmak insanı gerçekten üzüyor. Biraz daha sabrederek bu süreci hep birlikte atlatabiliriz…

Editör: TE Bilisim