AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Türkiye terörü bitirme noktasına gelmiştir. Gerek içinde gerek dışarıda hangi harflerden meydana gelirse gelsin kendi varlığını huzurunu sağlamaya dönük olarak terörle sonuna kadar mücadele emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, TBMM’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam hakkındaki söylemine yönelik eleştirilerde de bulunan Akbaşoğlu, "Batı merkezli küresel düzen can çekişmektedir” ifadelerini kullandı.

“Avrupa Birliği içinde bir liderlik yarışı mücadelesi var”

TBMM’de açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam hakkındaki söylemine yönelik eleştirilerde bulundu. "Tüm bu söz ve davranışları bilinçli bir saldırganlık olarak karşımıza çıkmaktadır” ifadelerini kullanan Macron şunları söyledi:

“Macron ve türevleri batı medeniyetini hoşgörü üzerine kurulmasının üstünün ne kadar içi boş olduğunun bariz göstergesini ortaya koymaktadır. Almanya'da camiye yapılan polis baskınıyla menfur saldırı yapılması batı medeniyetinin açmazı, kendi diğerler manzumesine karşı ikircikli yaklaşımı acısından önemlidir. Batı merkezli küresel düzen can çekişmektedir. Avrupa Birliği içinde bir liderlik yarışı şeklinde özetleyebileceğimiz iç mücadelenin aslında bir malzemesi haline getirdikleri İslam düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı yaklaşımını tüm Müslümanlar yakından takip etmektedir. Fransız malların boykotuna yönelik şuurlu tepkinin yükseldiğini görmekteyiz.”

“Türkiye'de herhangi bir güvenlik sorunu bulunmamaktadır”

Akbaşoğlu, Türkiye’nin hem istihbaratıyla hem güvenlik güçleriyle eski Türkiye olmadığına dikkat çekerek Hatay'daki saldırıya ilişkin,  "Türkiye terörü bitirme noktasına gelmiştir. Gerek içinde gerek dışarıda hangi harflerden meydana gelirse gelsin kendi varlığını huzurunu sağlamaya dönük olarak terörle sonuna kadar mücadele emin adımlarla ilerlemektedir. Asla terör ve teröriste göz açtırılmayacaktır. Yakın tarihimiz bunun örnekleriyle doludur" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akbaşoğlu, ABD Büyükelçiği’nin terör saldırısı nedeniyle çalışmalarını askıya almasının sorulması üzerine şunları söyledi: "ABD büyükelçinin kendi görevlerin askılıya alması doğru bir yaklaşım değil. Çünkü Türkiye'de herhangi bir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Türkiye hiç bu kadar güvenli durumda değildir. İçerde dışarıda Türkiye terörle mücadele destan yazmaktadır. Son darbeyi vurmak üzeredir. Bu gerekçe Türkiye için geçerli değildir. ABD'nin kendi içine bakıp güvenlik meselelerine eğilmesi vatandaşların dönük davranışların bir an önce ortadan kalkıldıysalar ilgili tedbirleri alması daha doğru davranıştır. Siyahlara yönelik ırkçı yaklaşımlar sergileyen kamu görevlilerinin ABD güvenlini zarar verdiği görülmektedir.”

Akbaşoğlu, İYİ Parti içerisinde yaşanan tartışmalara ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Öncelikli olarak bu mesele İYİ Parti'nin içi meselesidir. Bizi ilgilendirmiyor. İddialar önemli iddialar. Kendi vekilleri tarafından ısrarla ortaya konulmaktadır. Konuyla ilgili kendi içlerinde yargı süreci başlattılar. İYİ Parti'nin içinde kaç FETÖcü var, kimler kripto, yönetim ne yapacaktır. Bu onların kendi iç meselesidir.” (Eren GÜVENDİK) ilde görsünler dünyanın kaç bucak olacağını, Hodri meydan. Türkiye, sokakta bulunmadı, sokak serserilerine teslim edilmeyecektir.”

"ASKIDA EKMEK VARDIR AMA SİZE SOKAKTA HAYIR YOKTUR"

“Askıda ekmek kampanyamızı eleştirenlerin alayı ümidini sokağa bağlamıştır. Meğer ekmeğe düşman kesilmişler, bizim de bundan haberimiz olmamış. Dünyanın her yerinde ekmek alamayan, ekmeğe ulaşamayan insanlar vardır. Nasıl olsa ekmek derdiniz yok, vatandaşlarımızla ilgili kaygınız da yok. Askıda ekmek vardır ama size sokakta hayır yoktur. Var diyorsanız sonuçlarını göze almaya hazırsınız.”

“DİNİN SAHİBİ ALLAH’TIR, MACRON’UN SAHİBİ KİMDİR?”

AB ülkelerine hakim olan Türk ve İslam düşmanlığı kaygı vericidir. Berlin'de Mevlana Camii'ne yapılan kalabalık polis operasyonu inançlarımıza adi bir suikast girişimidir. Hollanda Özgürlük Partisi'nin soysuz başkanı, Cumhurbaşkanına 'terörist' diyecek kadar alçalmıştır.

Son zamanlarda Müslümanlara yönelik Fransa'da sergilenen ambargo ve ablukalar hepimizi derinden yaralamaktadır. İslam'ı yeniden yapılandıracaklarını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı cehaletin taşeronluğuna soyunmuştur. Akli melekelerini hepten kaybetmiş Macron'un kafa yoracak başka mesaisi yok mudur. Bu siyasi şizofren ne hakla İslam'ı yapılandırmayı hedef seçti. Allah katında kıyamete kadar geçerli olacak tek hak din İslam'dır. Dinin sahibi Allah'tır, Macron'un sahibi kimdir?”

“İŞGALCİ ERMENİSTAN HAKSIZDIR”

Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da kahramanca mesafe almaktadır. Üç kent merkezinde, üç kasabada 150 civarında köy ile bazı önemli tepelerde işgal sonlandırılmıştır. Karabağ Azerbaycan'dır, Karabağ Türk'tür. İşgalci Ermenistan haksızdır, hukuksuzdur, teröristtir. Korkakça arkadan saldıran Ermenistan'dır. Bir yanda diyalog çağrısı yapan ülkelerin diğer yanda Ermenilere silah yardımı yapması tarihin şahit olduğu en korkunç ikiyüzlülüktür. İnsani ateşkesi ihlal eden bir kez daha Ermenistan olmuştur. Ateşkes aldatmadır, oyalamadır, zaman kazanmadır Vatan toprakları sonuna kadar mücadele ile alınacaktır.”

HATAY'DAKİ PATLAMA

“ABD büyükelçiliğinin, İstanbul başta olmak üzere birçok ilimiz ile ilgili uyarısı sonrası bu olayın olması kuşkularımızı artırmıştır. Vatandaşlarına kalabalıktan uzak durması konusundaki uyarıları ile ilgili bilgi ve belgeleri ülkemiz ile paylaşmadı ise art niyetli bir durum vardır. Terör ve terörizmi araç olarak kullanan çevreleri lanetliyorum.” (Eren GÜVENDİK)

Editör: TE Bilisim