ING Basketbol Süper Ligi’ndeki play-off çeyrek final ikinci maçında Türk Telekom, Pınar Karşıyaka’yı 76-70 mağlup ederek seriyi eşitledi.

ING Basketbol Süper Ligi’ndeki play-off çeyrek final ikinci maçında Türk Telekom, Pınar Karşıyaka’yı ağırladı. Konuk ekip maça hızlı başlarken hakem molasına 16-10 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile gidildi. Raymar Morgan ile etkili olan konuk ekibe karşılık Samet Geyik ve Kamar Baldwin’in basketleriyle farkı kapatmak isteyen Türk Telekom, ilk çeyreği 21-18 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Can Korkmaz’ın üçlüğü ile başlayan ev sahibi ekibe, Onuralp Bitim ile yanıt veren konuk ekip 16’ncı dakikayı 33-27 önde geçti. Çeyreğin son bölümlerinde toparlanan Türk Telekom, Nick Johnson’un basketleriyle öne geçti. Erdi Gülaslan’ın üçlüğü ile Türk Telekom soyunma odasına 42-36 önde girdi. Çekişmeli geçen üçüncü çeyrekte özellikle hücum ribaundlarında rakibine şans tanımayan Türk Telekom, savunmada ise agresif bir görüntü çizdi. Pınar Karşıyaka, çizdi dışından sayı üretmekte güçlük çekerken, fark çift hanelere kadar ulaştı. Üçüncü çeyrek 57-54 Türk Telekom üstünlüğü ile tamamlandı.

Son bölümde konuk ekibin öne geçmesine izin vermeyen başkent temsilcisi müsabakadan 76-70 galip ayrılarak, play-off çeyrek final serisinde durumu eşitledi. İzmir'de oynanacak serinin üçüncü maçını kazanacak takım yarı finale yükselecek.

Hakemler: Mehmet Keseratar, Ziya Özorhon, Özge Şentürk

Türk Telekom: Johnson 10, Baldwin 12, Dekker 9, Samet Geyik 18, Wiltjer 2, Erdi Gülaslan 5, Can Korkmaz 15, Foster 5, Muhammed Baygül, Göktuğ Baş

Pınar Karşıyaka: Metecan Birsen 11, Morgan 15, Mahir Ağva 6, Onuralp Bitim 2, Taylor 8, Henry 9, Kennedy 12, M'Baye 7

1. Periyot: 18-21

Devre: 42-36

3. Periyot: 57-54

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim