Müzik şüphesiz ki duygularımızın en açık dilidir.. Anlatmak istediklerimiz, anlatmak isteyip de  çoğu zaman dile getiremediğimiz hislerin, her türlü duygunun notalara , ezgilere dökülmüş halidir.

İnternetten edindiğim bilgilere göre, “Klasik Türk musikisi; köklerini Orta Asya Türk müziği, İslam tasavvuf müziği ve Ortadoğu-Anadolu müziğinden alır. Bu müzik türüne Türk sanat müziği denilmeye başlanması, cumhuriyet dönemiyle birlikte olmuştur. Köklerini geçmişten alan yüksek bir değere sahip olan Türk sanat müziği; eşsiz zenginlikte bir repertuvara sahiptir. Gelenek sahibi bir müzik olmasıyla da öne çıkan Türk sanat müziği; bu yönüyle Batılıların klasik müziği ve Hint müziğiyle birlikte dünyanın üç klasik müzik türünden biri olarak kabul edilir. Tarihsel süreçte bazı duraksamalar yaşamış olsa da, Türk sanat müziği popülerliğini ve dinamizmini günümüzde de korumaya devam ediyor.

Türk müziği, Türklerin Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları ve Osmanlılar döneminde belirginleşen müzik tarzı. Musiki, Osmanlı döneminde halk ve üst kültür çevrelerinde birbiriyle ilişkili, fakat karakterleri farklı iki ana dal olarak gelişmiştir.   Hep dediğim gibi müzik ruha en iyi terapidir. Yolda yürürken, uykuya dalarken, bir işle uğraşırken bazen canınız sıkıldığında bazense durup dururken  müziğin ezgisine kaptırın kendinizi..

 Hayatınızın ritmi hiç eksilmesin, sağlıcakla kalın

Editör: TE Bilisim