Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Medipol Başakşehir'i uzatmalara giden maçta 3-2 yenerek finale yükseldi. Siyah-beyazlı takım, 10 yıl sonra Türkiye Kupası'nda finale yükseldi. Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda son olarak 11 Mayıs 2011'de final oynamış ve kupayı müzesine götürmüştü. Şimdi bu verileri bir tarafa bırakarak dün akşam oynanan o güzel futbolu konuşalım. 

Futbol sezonu başladığından beri futbol izliyorum. İlk defa seyir zevki yüksek böyle güzel bir maçtan zevki aldığımı söyleyebilirim. Bize bu seyir zevkini yaşatan Beşiktaş ve Başakşehir takımlarına teşekkür ediyorum. Dün akşam futbol adına istediğimiz her şey vardı. Dün gece sahada mücadele, direniş, kazanma hırsı, gol atma becerisi, birlik ruhu vardı. Her iki takım da çok güzel oynadı ve sonuna kadar direndiler, savaştılar. Elbette ki mutlu sona giden bir takım olmalıydı o da Beşiktaş oldu. Larin’in ilk uzatma devresinin bitimine yakın bekletmeden vurduğu top gol olunca Başakşehirsporlu oyuncuların umudu da tükenmiş oldu. Çünkü hiçbir futbolcu için kolay değildir 120 dakika top koşturmak. O dakikadan sonra yorgun bir oyun ile tehlikeli pozisyon da olmayınca maç bu şekilde sonuçlandı. 

Hakemlerin, pozisyonların, verilen kararların, kartların, teknik direktörlerin konuşulduğu bir maç değildi, futbol zevkinin en yüksek olduğu bir maçtı. Dün sadece güzel futbol konuşuldu. Biz izleyicilere düşen de bu güzel futbolu bize yaşatan her iki takım oyuncularına sonsuz teşekkürlerimizi sunmak oldu. Her iki takıma ayrı bir parantez açmak gerekirse Başakşehirspor bu oyununu ligde sürdürdüğü sürece alt sıralardan hemen kurtulma umuduna sahiptir. Zaten sistemi daha yeni yeni oturtan Aykut Kocaman sakatlıkların iyileşmesiyle birlikte güzel bir çıkış yakalayacaktır. Dün gece oynadıkları futbol bunun göstergesi oldu. Ki bana sorarsanız Başakşehirspor gibi kaliteli futbol oynayan bir takımın süper ligde kalması gerekir. 

Beşiktaş için konuşmak gerekirse bu güzel oyun ve birlik ruhuyla oyunlarına devam ettikleri sürece sene sonunda çifte kupa kazanmaları kaçınılmaz bir gerçek gibi gözüküyor. Beşiktaş, bu hafta oynanacak olan Fenerbahçe derbisini de kayıpsız geçme başarısını gösterdiği taktirde kendisini durdurabilecek bir güç çıkar mı? hep birlikte göreceğiz. Sergen Yalçın sahada nasıl oynamaları gerektiğini ve hangi ruhu sahaya yansıtmaları gerektiğini oyuncularına iyi anlatmış durumda. Bu Sergen ve Beşiktaş’ı aksi bir gelişme olmadığı sürece yenmek zor olacaktır.

Editör: TE Bilisim