A Milli Kadın Voleybol Takımı'mız, 2021 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın üçüncülük maçında Hollanda ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, Hollanda ile oynadığı maçta rakibine set vermedi ve maçı 3-0'lık skorla alarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılan maça iyi başlayan milliler, set boyunca üstün bir oyun ortaya koydu. Tuğba, Ebrar, Eda, Hande ve Zehra ile skor üreten ay-yıldızlı ekip, seti 25-20 alarak 1-0 öne geçti. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette Hollanda 6-4 üstünlük kurdu. Oyuna ağırlığını koyan "Filenin Sultanları" yakaladığı 5-0'lık seriyle 9-6 öne geçti. Etkili oyununu sürdüren milliler, seti 25-19 kazanarak skoru 2-0'a getirdi. Üçüncü sete iyi başlayan taraf Hollanda oldu. Uzun süre geride olan A Milli Takım, rakibini 20-20'de yakaladı. Son bölümü daha iyi oynayan ay-yıldızlılar, seti 25-23, maçı da 3-0 aldı. Milliler, bu skorla Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Açık ve net söyleyebilirim ki kadın voleybol takımı sayesinde voleyboldan keyif aldığımı fark ettim. Çünkü basketbolu Iverson’u izlerken, tenisi Federer’i izlerken sevdiğimi fark etmiştim. Futbolu hatırlamıyorum ama onun bende yeri ayrı bir köşede duruyor. Fakat futbol için de şunu belirtebilirim; Fransa 98’de Zidane’yi izlemek maçlarını beklemek beni çok heyecanlandırıyordu. Topu alıp rakip kaleye hızla ilerlemesi benim için tarifi yapılamaz bir mutluluktu. Her maç sonrası topu alıp onun gibi hareketler yapmaya çalışırdım. 

Spor türleri arasında yıllardır voleybol izlemenin anlamsız geldiğini söylerdim. İlk kez bu sene olimpiyatta ufak ufak ilgimi çektiğini fark ettim. Şimdi Avrupa şampiyonasıyla birlikte cidden keyif aldığımı görüyorum. Sadece ben değil bütün Türk halkının ‘filenin sultanlarını’ takip ettiğini ve onların oyunundan zevk aldığını söyleyebilirim. Oyunları izleyiciye zevk veriyor.  İnsanı spora bazı figürler bağlar, sinemaya ve müziğe de öyle. Benim için bunu sağlayan kadın milli voleybol takımı oldu.

Yıllardır başarılı olduklarını da biliyorum, ilk kez bu yaz fark etmedim varlıklarını. Öyle denk geldi herhalde. Ama izlediğim ve sevdiğim hemen her sporun sıkıcı geldiği bir dönemde çok güzel bir bahane verdiler bana. Vatan millet edebiyatından da değil, milli takım destekleyeyim olayı yoktur pek bende. Bu takımın coşkusu ve bir arada aşırı eğleniyor görüntüsü beni çok çekiyor. Teşekkürler..

Editör: TE Bilisim