Virüs öncesi planlanan tüm gastronomi organizasyonlarının ertelendiğini hatırlatan Açıköz, “TAFED olarak 2020 yılına yeni hedeflerle girmiştik. Maalesef koronavirüs bu hedeflerimizi sekteye uğrattı. Ama aşçılar olarak biz, virüs sonrasına ertelediğimiz hedeflerimizi büyüttük” dedi.

Başta aşçılar olmak üzere turizm sektöründe hem aktif hem mevsimlik olarak çalışanların da zor duruma düştüğünü vurgulayan Açıköz, “Federasyonumuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle irtibata geçerek, sektör çalışanlarının Bakanlık tarafından açıklanacak ek paketten yararlanmasını istedi. Bu konu hakkında yetkililere raporumuzu sunduk ve temasları sürdürmeye devam ediyoruz. Temennimiz, turizm sektöründe çalışanların beklentisinin karşılanmasıdır” diye konuştu.

Turizm sektörünü sıkıntılı günlerin beklediği bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Açıköz, TAFED olarak tüm sektör paydaşlarıyla birlikte turizmin çok çabuk ayağa kalması için çalışacaklarını söyledi. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri gastronomi etkinlikleriyle hem turizme hem de Türk mutfağına değer kattıklarının altını çizen Açıköz, şunları söyledi:

“Coğrafi İşaretli ürünlerimizle harmanladığımız Türk mutfağını, İnovasyon çalışmalarıyla modernize edip, dünyaya açma hedefimizden asla vazgeçmedik. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza kriz sonrası devam edeceğiz. Haziran sonrası hareketlenecek turizm sektörüyle birlikte biz de organizasyonlarımıza hız vererek, Türk turizmine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”

Medeniyetlerin beşiği olan ülkenin dünya gastronomisine yön vermeye başladığı son yıllarda Türk aşçılarının büyük başarılar elde ettiğini belirten Açıköz, Türkiye’nin turizmde en kısa sürede toparlanarak hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğine inandıklarını kaydetti. Açıköz, TAFED olarak her zor günde olduğu gibi bu krizde de üzerlerine düşen göreve hazır olduklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim