Sosyal medya paylaşılan bir görüntü Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Görüntülerde bir babanın kızına yaptığı sözlü ve fiziksel taciz yer alıyor. Sosyal medyada tepki toplayan görüntüler sonucu Bakanlık olaya müdahale etti çocuk koruma altına alındı. Bakanlık konu ile ilgili, “Sosyal medyada, kızına uygunsuz söylem ve hareketlerde bulunan kişi ile ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimiz harekete geçmiştir. Çocuğumuz koruma altına alınmıştır. Bakanlığımız tarafından adli süreç takip edilecektir.” açıklamasını yaptı. Bu nasıl sapkın bir dönem böyle? İnsanlar iğrençliklerini herkesle paylaşmaktan çekinmez hale geldi. Bu özgüven desen değil… Galiba ne olduğu baya açık. Videodaki erkek yaptığı hareketleri o kadar normal görüyor ki bunu herkesle paylaşmaktan asla çekinmiyor. Büyük ihtimalle neden bu kadar olay olduğuna ve bakanlığın neden harekete geçtiğine de şaşırmıştır.
Yaşadığımız dönem maalesef ki tüm kötülüklere oldukça müsait bir hale geldi. Her şey hızlıca yaşanıp bitiyor. Ne olduğunu anlamadan başka bir kötülük çıkıyor ortaya. Bunun bir sonu olacak gibi görünmüyor. Sosyal medya olmasa yaşanan bu kötülüklerden haberimiz bile olmayacak belki de… Birileri tepki göstermese, birileri mağdurların sesini duyurmaya çalışmasa bunlar sindirilip gidecek işte. Hasta zihinlerin, normal olmayanların arasında bir şekilde yaşamaya çalışan iyi kalpli insanlar var işte. Bilgi eksikliğinin bu kadar bariz olduğu bir dönemde tüm bunların yaşanması da normal karşılanıyor işte. Olan da hep masumlara oluyor maalesef ki… Çoğunlukla da hatta neredeyse tümüyle kadınlara oluyor. Duyduğumuz her korkunç olayda mağdur kadınlar oluyor. Kendini yetiştiremeyen, nefis adı altında tüm iğrenç zihniyetini dışarıya çıkaran erkekler kadınlara tüm kötülükleri yapmayı kendilerine hak görüyorlar.
Sonuç psikolojisi bozulmuş yaşadıklarından, gördüklerinden ve duyduklarından hiçbir şeye inancı kalmayan kadınlar oluyor işte. Bunu normalleştiren zihniyetlere karşı sürekli bir savaşı var insanların.

Editör: TE Bilisim