Sert ve soğuk geçen kış aylarının ardından bahar ayları da yeterince sıcak geçmedi. Yaz aylarının gelmesiyle hava sıcaklıklarının nasıl olacağı ise merak konusu. Bu sene son yılların en soğuk kışı geçirildi. Ardından ilkbahar da pek çok bölgede mevsim normallerinin altında geçti. Şimdi ise önümüzdeki hafta itibarıyla hava sıcaklıkları artıyor. İç kesimlerde genelde 30, 31, 32 santigrat derece civarı, güney kesimlerde 35 santigrat derece olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarına zamanla güney, iç ve batı bölgelerde de mevsim normalleri üzerine çıkacak.

Aşırı sıcaklar geliyor, adeta yanacağız! Meteoroloji son dakika duyurdu ve tarih belli oldu. Bazı illerde sıcaklıklar 40 dereceye kadar çıkacak. MGM haritayı paylaşarak açıkladı. Mayısta yaşanan soğuk havaların ve yağışların ardından yaz bu kez geliyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugüne ilişkin yağış değerlendirmesi yaparak illeri duyurdu ve yağışların kuvvetli olacağını belirtti. Kuzey, İç ve doğu kesimlerde sıcaklıklar bugün 4-10 derece azalacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik yok.

Gelen hava sıcaklıklarının “Afrika sıcaklıkları” olarak nitelendirilmemesi gerektiğini ama sıcaklıklarda artış beklendiğini söyleyen uzmanlar, bu sene son yılların en soğuk kışı geçirildi. Ardından ilkbahar da pek çok bölgede mevsim normallerinin altında geçti. Şimdi ise önümüzdeki hafta itibarıyla hava sıcaklıkları artıyor. İç kesimlerde genelde 30, 31, 32 santigrat derece civarı, güney kesimlerde 35 santigrat derece olacak.

Hava durumuna ilişkin paylaşımlarda bulunan Kerem Ökten ise, "İstanbul'da hava öğlen ve akşam daha serin olacak fakat üşütecek kadar değil. Bu sabah çok sıcaktı. Hafif yağış geçişi de olabilir. 29 Mayıs'ta hava çok sıcak olacak. Yaz mevsimi kendini iyiden iyiye hissettirecek." dedi.

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarının son günlerde yüksek derecelerde seyretmesi ile sağlık sorunları ile ilgili şikayetler artıyor. Biruni Üniversitesi Hastanesi uzmanları, sıcak havalarda dikkat edilmesi gerekenleri bizim için açıkladı. Aşırı yağlı besinlerden kaçının, alkolden uzak durun, günde 3 litre su tüketin, mümkün olduğunca 12:00-15:00 arası dışarı çıkmayın, İlaçlarınızı düzenli kullanmaya özen gösterin, koyu renkli kıyafetler giymeyin, direkt olarak soğuk suya girmeyin, klima kullanımına dikkat, aşırı egzersizden kaçının ve mutlaka güneş gözlüğü kullanın.

Editör: TE Bilisim