Tüm Türkiye 2023 seçimlerine kitlendi. Seçim tarihine sayılı günler kala vatandaşlar, 'Nerede oy kullanacağım?' sorusuna yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçm tarihini kesinleştirmesi ile seçimler öncesi ilişkin takvime göre muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ait askı listeleri güncellenmek için bugün itibariyle ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı. Peki, seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Seçmen kaydım nerede? İşte e-Devlet ve YSK seçmen kaydı sorgulama ekranı.

seçim günü

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için askıya çıkan seçmen listeleri, "Seçmen Sorgulama Uygulaması" ile sorgulanabilecek. Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandık başına gidecek olan vatandaşlar şimdiden nerede oy kullanacaklarını merak etmeye başladı.

Son seçim anketleri ne diyor (1)

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Seçmen kaydı sorgulama, hem YSK hem de E devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek, askı dönemi sonrasında kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabiliyor.

seçim takvimi açıklandı mı

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA
Seçmen kaydı sorgulama için YSK sitesine T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor.
SEÇMEN KAYDI SORGULAMA ALANI

Son seçim anketleri ne diyor (2)

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI NASIL SORGULANIR?
Seçmen kaydı sorgulamak için e-Devlet Kapısı internet sitesine girip “Giriş Yap” bağlantısına tıklayın.

Daha sonra ana sayfada bulunan arama kutucuğuna da Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişebilirsiniz.

Kimlik Doğrulama Yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

E DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA 

Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır.

Son seçim anketleri ne diyor (3)

SEÇMEN LİSTELERİ NE ZAMAN ASKIYA ÇIKACAK?
14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvime göre muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ait askı listeleri güncellenmek için bugün 08.00 itibariyle ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itiraz süreci başlayacak.

Deprem bölgesinde yaşayan ve adres değişikliğini henüz yapmayanlar, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Editör: Hüseyin Çözen