Bu yıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yıl dönümünü anıyoruz. Hayatı boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin modern, bağımsız ve refah seviyesi yüksek bir devlet olması için çalışan ulu önder, arkasında bizlere önemli değerler bırakarak ayrıldı. Hem cephe arkasında hem de devlet makamında büyük başarıla imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli özelliklerinden biri de çok yönlü olmasıydı.
Kaynaklarda yazan ve hepimizin bildiği bilgilere göre, “Mustafa Kemal Atatürk'ün sağlık sorunları 1937 yılından itibaren sıklaşmaya başladı. Ölüm yılı olan 1938'in ilk zamanlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e siroz hastalığı teşhisi konuldu. Türk doktorların yanı sıra Avrupa'da da alanında uzman doktorlar getirildi ve Mustafa Kemal Atatürk'e tedavi uygulanmaya başlandı. Mustafa Kemal Atatürk, 1 Kasım 1938 tarihinde TBMM'nin açılışına hastalığı sebebiyle katılamadı. Fakat uygulanan tedavilere ne yazık ki cevap veremeyen Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe günü sabahı saat 09:05'te İstanbul'un Beşiktaş ilçesi sınırlarında yer alan Dolmabahçe Sarayı'nda son nefesini vererek hayata gözlerini yumdu.
16 Kasım 1938 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün tabutu, Türk bayrağı ile örtülmüş bir katafalk üzerine konuldu ve Dolmabahçe Sarayı'ndaki büyük tören salonuna yerleştirildi. Mustafa Kemal Atatürk'ü son kez görmek isteyen herkes Dolmabahçe Sarayı'na geldi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün cenazesi 20 Kasım 1938 tarihinde çok büyük bir tören, acı ve hüzünle başkent Ankara'ya gönderildi. 
Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82. yılında saygı ve sevgiyle yâd ediyoruz.

Editör: TE Bilisim