ShiftDelete'nin haberine göre Samsung, Galaxy S23 ailesinin uygun fiyatlı modeli için çalışmalarını tamamladı. Geçtiğimiz aylarda teknik özellikleri sızdırılan Samsung Galaxy S23 Fe modelinin tanıtım tarihi ortaya çıktı. İşte detaylar…

Samsung Galaxy S23 FE tanıtım tarihi sızdırıldı
Samsung, fiyat politikası nedeniyle Galaxy S23 FE modelinde Exynos 2200 işlemciye yer verecek. Galaxy S22 ailesinde kullanılan işlemci, 4nm teknolojisiyle üretiliyor. ARM Armv9 CPU çekirdeklerini bünyesinde barındıran 8 çekirdekli Exynos 2200; Arm Cortex-X2 amiral gemisi çekirdeği, üç performans ve verimlilik çekirdeği Cortex-A710 ve dört güç verimliliği odaklı Cortex-A510 çekirdekten oluşan üç kümeli bir yapıda tasarlandı.

Cihaz ile ilgili bir diğer önemli bilgi ise RAM ve depolama özellikleri. Şirket, 6 GB ve 8 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunacak. Galaxy S23 FE, depolama tarafında 128 GB ve 256 GB seçenekleriyle tanıtılacak.

samsung2-1

Üçlü kamera dizilimine sahip olacağı belirtilen cihazda 50 Megapiksel ana kamera, bir adet ultra geniş açılı kamera ve periskop kameraya yer verilecek. Yeni modelin öz çekim kamerasının teknik özellikleri henüz bilinmiyor.

Cihazın Android 13 tabanlı One UI 5.1 arayüzüyle geleceği sızıntılar arasında yer alıyor. Samsung, yeni modelinde 25W hızlı şarj teknolojisine sahip 4.500 mAh batarya kullanacak.

Galaxy S23 serisinin satışlarının durması nedeniyle uygun fiyatlı modelin beklenenden erken tanıtılacağı belirtiliyor. Samsung, Galaxy S23 FE modelini haziran ayında kullanıcıların beğenisine sunacak.

Haber Merkezi