Beşiktaş taraftarı ve futbolseverler iyi hatırlar. Yıl 2016 ve Beşiktaş takımı şuan olduğu gibi bitime üç hafta kala şampiyonluk yarışında ipi göğüslemek istiyordu. İpi göğüslemek için de bitime üç hafta kala karşılaşacağı Galatasaray maçını kazanmak zorundaydı. Beşiktaş, bu maçı özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu güzel bir oyun ile 1-0 kazanmayı bilmişti.
O gün maçtan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Olcay Şahan’ın sözleri çok konuşulmuştu ve espri konusu bile olmuştu. 'Beşiktaş şampi diyebilir miyiz?' şeklinde sorulan bir soru karşısında şaşıran Olcay, 'Şampi ne demek?' dedi ve 'Biz önümüze bakıyoruz, arkamızdaki takımlar hala bize bakıyor. Biz de yolumuza devam ediyoruz' açıklaması yapmıştı. Evet Olcay Şahan ve birçok futbolsever Şampi’nin ne olduğunu bilmiyor olabilir fakat bu yazıyı okuduktan sonra bilmemeleri mümkün değil.
Şampi, ligin son haftasında gazetelerin spor sayfalarında görülebilecek bir manşettir. Konunun öznesi takim şampiyonluğa çok yakındır, ancak henüz garantilememiştir ve her şey son maça bağlıdır. Bu maç da kazanılırsa şampiyon olunabilecektir. Okurdaki heyecanı ve kamuoyundaki gerilimi artırmak için biçilmiş kaftandır.
Beşiktaş futbol takımı son haftalara girerken ortaya koyduğu oyun ve birliktelik ruhu ile şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu her seferinde gösteriyor bizlere. Sergen Yalçın adeta takıma bir sihirli değnek ile dokunmuş gibi. Sene başından beri kısıtlı bir kadro ile mücadele eden Beşiktaş birçok maçını alarak şampiyonluk yarışında ben de varım demişti bizlere. Fakat hiçbirimiz sene başında bu kadro ile başarı geleceğini tahmin bile edememiştik. Çünkü Beşiktaş’ın rakipleri en güzel transferleri yaparak şampiyonluğun en güçlü adayı biziz mesajını çoktan vermişlerdi bile. Nitekim geride bıraktığımız her hafta böyle olmadığı anlaşıldı.
Beşiktaş son haftalara büyük tartışmalar ve oyuncu eksikleriyle girmesine rağmen hanesine üç puanlar yazmasını bildi. Hanesine her yazdığı üç puan rakipleri olan Fenerbahçe ve Galatasaray’ı baskı altında bıraktı. Beşiktaş’ın zorlu Çaykur Rizespor deplasmanında kazandığı hafta en yakın rakibi Fenerbahçe zorlu Alanyaspor deplasmanına çıkıyordu. Bu zorlu deplasmanda Fenerbahçe yenilmekten son anda kurtulup berabere kalmıştı. Rakibin beraberliği lider Beşiktaş’ı daha da rahatlattı. Hatayspor gibi güçlü bir takım ile sahasında karşılaşan Beşiktaş, şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak için bu maçı kesinlikle kazanmak zorundaydı. Birçok sakat futbolcusuna rağmen maça çıkan Beşiktaş, maçın daha 14’üncü dakikasında üç sıfır öne geçmeyi başarmıştı. Hatayspor oyuncuları toparlanmaya çalışsa da çoktan nakavt olmuşlardı bile. Maç 7-0 bitti. Bitime üç hafta kala Beşiktaş maç fazlası ile en yakın rakibine 8 puan fark atmış durumda. Belki şampiyon değil ama Şampi’dir diyebiliriz.
Güntekin Onay’ın Beşiktaş’ın Hatayspor maçı hakkında yazdığı şu yorum da şampiyonluk isteğini ve mücadeleyi ortaya koyuyor: Rachid Ghezzal sezonun yıldızı, Cezayirli yıldıza Adem Ljajic’in oyun zekası ve tekniği de eklenince seyrine doyum olmayan bir Beşiktaş ortaya çıkıyor. Dün N’Koudou, N’Sakala ve Rosier de kanatları çok iyi kullandılar. Josef ve Atiba da zaten her zamanki istikrarlarıyla orta alanı domine ettiler. Sergen Yalçın’ın takımı sahayı çok iyi parselleyip, alan daraltıyor ve topu çok hızlı dolaştırıyor. Rakip ceza alanına geldikten sonra Ghezzal ve Ljajic’in ayağından çıkan klas paslarla kolay pozisyon üretiyor. Hakkını teslim edelim Rosier ise gerçekten büyük bir güç. Bitmek bilmeyen bir temposu var ve çok etkili servisler yapıyor. Açık ara bu ligin en iyi sağ beki. Dün Beşiktaş olağanüstü bir iştahla yüksek nitelikli baskıyla büyük bir gövde gösterisi yaptı.

Editör: TE Bilisim