Covid-19 salgını hala aynı seyirde devam ediyor. Her gün 20 binin üzerinde yeni vaka açıklanıyor. Bitmeyen bir döngünün içine girmiş gibiyiz. Bununla yaşamayı öğrendik tabi ama kayıplar hala devam ediyor ve ne zaman kimi bulacağı hiç belli olmuyor. Koronavirüs ile mücadele konusunda en etkili yöntemin aşı olduğu artık bilinen bir durum. Varyantlara karşı da mücadele etmemize yardımcı olan aşılar, etkinliklerini büyük oranda kanıtlamış durumda. Tabi bu sırada aşı karşıtları da hala tam gaz bu duruma itiraz etmeye devam ediyor. 

‘’Aşının bize ne yapacağını ileride sağlığımızı nasıl etkileyeceğini bilmiyoruz’’ diyorlar. Aşı olanlar hatta ve hatta aşı çalışmalarına gönüllü olarak katılanların yaptığı fedakarlığı göremiyorlar. Sadece kendi geleceklerini düşünerek hiç bilmedikleri, sağdan soldan duydukları hakkında yorum yapıyorlar. Bu durum artık bencilliğin kanıtı maalesef. Aşı olmayı reddedip kalabalık içinde çalışmak zorunda olanlar bunu neye güvenerek yapıyor acaba? Özellikle okul gibi alanlarda çalışan herkesin aşı olması bir zorunluluk haline gelmeli. 

İnsanlar ölüyor, insanlar bu hastalık yüzünden sevdiklerini kaybediyor ama yine de kimse bu konuya yeteri kadar eğilmiyor. Evet tedavi yöntemleri geliştirildi, aşılar piyasaya sürüldü ama hala aynı düzeyde virüsün bulaşı devam ediyor. Her gün sadece bizim ülkemizde 200’den fazla kişi hayatını kaybediyor. Göz göre göre devam eden bu süreç için henüz olumlu bir gelecek bizi beklemiyor. Uzmanlar hala net bir görüş ortaya koyamıyor. 

Bu virüsün bitmeyeceğini sürekli olarak yineliyorlar. Hepimiz bir sabah uyandığımızda pandemi kontrol alındı gibi haberler okumayı bekliyorduk ama o aşamayı geçeli çok oldu. Bu hastalık daha uzun yıllar böyle devam edecek gibi görünüyor. Koronavirüs ile yaşamayı öğrendik ama eski günleri de fazlasıyla özledik. Şu anda gelecek için olumlu şekilde konuşulmasa da biz yine de iyi şeyler olacağına inanmaya devam etmek istiyoruz.

Editör: TE Bilisim