İnsanın kendi için bir şeyler yapması ve kendini düşünmesi hobi ile gerçekleşir. Özellikle zor zamanlarda, bir hobi edinmek, kişiyi oldukça motive eden ve hayatına renk katan bir eylemdir. Kafanız doluyken, bir şeylerle meşgul olmaz, bir şeylerle ilgilenme, zihni rahatlatır. Basit ve zor hobiler edinerek, zihnimizi, başka bir noktaya kanalize edebiliriz. Üstelik bunu yaparken, sevdiğimiz bir eylem gerçekleştirdiğimiz için mutluluk hormonu da salgılarız. Basit şeyleri de hobi olarak yapabiliriz. Bir hobi edinmek, kişinin sağlığını da olumlu etkileyen durumlardan biri. Bazı hastalıkları, bir hobi edinerek yenebiliriz.
Bazılarına da belki hiç yakalanmamamıza, hobimiz vesile olur. Hobi denilen şey, hiçbir zorunluluğun bulunmadığı, kişinin yalnızca keyifli vakit geçirmek için yaptığı eylemlerdir. Her yaş grubunda, hobi edinilebilir. Yaş ve cinsiyet fark etmeksizin herkesin kendisi için yapabileceği en iyi şeylerden biridir. Emekli olan insanlardan hobi edinmesi bekleniyor. Bunun nedeni, boşluğa düşmesin bir uğraşı olsun diye. Ama bir hobi edinmek için emekli olmaya, işi gücü bırakmaya gerek yok. Tam tersine, iş güç ile uğraşırken insanın kendisine vakit ayırması, kendisi ile ilgilenmesi, çok daha önemli. Hobi sahibi kişilerin, bazı ortak özellikleri var. Yeniliklere ve iletişime açık olmak. Size keyif veren bir aktivite yaparak, kendinize en büyük iyiliği yapmış olursunuz. Hobi, insanın daha meraklı ve hayal gücü yüksek olmasını da sağlıyor. Kişiyi doğrudan iyi hissettiren hobiler, doğrudan sağlığı da olumlu yönde etkiliyor. Hobi, merak ve el becerisini oldukça geliştiren harika bir uğraştır. Ne hobi edinsem diye uzun uzun düşünmenize gerek yok. Neye ilgi duyduğunuzu, neyi yaparken keyif aldığınıza karar vermek, bir hobi edinmek için yeterlidir.
Hobi, stresli anların en iyi düşmanıdır. İnsanın öğrenme isteği hiç bitmez. Hobi, insana bunu sağlayarak, onun daha iyi hissetmesini sağlıyor. Yeni bir deneyim edinmek, insana her zaman olumlu duygular ile döner. Hobi edinmek de işte tam olarak bunu yapıyor. İlgi alanınız olmayan bir şeyi hobi edinerek, onun hakkında birçok şey öğrenebilirsiniz. Hobi sahibi olmak, iş hayatını da olumlu etkiliyor. Stresi azalttığı için, genellikle hobi sahibi insanlar daha başarılı oluyor. Bizi avucunun içine alan sosyal medyada vakit geçirmektense, iyi ve kaliteli zamanı, bir hobi edinerek sağlayabiliriz…

Editör: TE Bilisim