Bulunduğunuz ortamlarda evinizde, iş yerinizde kullanılan renklere dikkat ettiniz mi hiç? Ben renklerin insanda bıraktığı hislere oldukça inanırım. Araştırmalar da bunu kanıtlar nitelikte. Renklerin bir kısmı diğerlerine göre daha kolay  fark edilir, bazıları fizyoloji ve psikolojimizi olumlu veya olumsuz yönde daha çok etkiler. Yaşadığımız ya da vakit geçirdiğimiz ortamlarda renklerin doğru kullanımı, üretkenliği ve iç huzurumuzu arttırabilir.

İnternetten araştırdığım kadarıyla renklerin anlamları şu şekilde; “Mavi rengi özgürlüğü, bilgeliği, güveni ve sadakati simgeler. İş görüşmelerine mavi giyerek gitmek kararlılığı ve bağlılığı ifade eder.

Kırmızı, aşk, samimiyet, güç, heyecan gibi kavramları simgeler. Kan basıncını ve solunumu hızlandırabilir. Kırmızı renkteki kelimeler ve objeler insanların dikkatini hemen çeker. Dekorasyon ve dizayn yaparken kırmızıyı tercih edersek bu objeler hemen fark edilecektir. 

Sarı renk ise, metabolizmayı hızlandırır. Sarı, az miktarlarda kullanıldığında parlaklık ve sıcaklık hissi verir. Sarı rengini seven ve tercih eden insanlara baktığımızda, bu kişilerin özgür ve bağımsız olmayı sevdikleri ortaya çıkmıştır. Değişkenlikten hoşlanırlar.

Yeşil, gözler için en rahat renktir ve görme gücünü arttırır. Sakinleştiricidir ve sinir sistemi üzerinde doğal bir etki yapar.

Beyaz, temizliği,saflığı ve  masumiyeti simgeler. Bu yüzden doktorlar, hemşireler ve laboratuvar teknisyenleri steril görünmek için beyaz giyerler. Araştırmalara göre, beyazı seven insanlar  genellikle, temizliği, aydınlığı ve düşünmeyi seven, hayal dünyası geniş kişilerdir. “

Editör: TE Bilisim