Hepimiz için zorlu bir dönemden geçiyoruz. Sadece bizim ülkemiz değil, tüm dünya korona virüs pandemisinin gölgesinde hayatını sürmeye çalışıyor.
Hayatın akışı ters düz olsa da Müslüman alemi için kutlu olan aya, 11 ayın sultanı Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Ramazan ayı için 1 ay boyunca oruçların tutulup nefislerin terbiye edileceği, aç olmanın ne demek olduğunun anlaşılacağı bir ay da diyebiliriz.
Tabi sadece aç kalarak aç olmanın ne demek olduğu anlaşılmayacak. Aynı zamanda birliğin, beraberliğin, iyiliğin, gönüllerden kötülüğün uzak tutulduğu bir ay da olacak.
Ramazan ayında herkes oruç tutamayabiliyor. Sağlık sorunları olanlar ya da çeşitli sebeplerden dolayı tutmayanlar olabiliyor.
Bunun için ise zekat ya da fitre denilen bir kavram da var dinimizce.
Dedik ya Ramazan ayı gönüllerimizden kötülüğü uzak tutma ayı ayrıca. Kendini temize çekme, kendi sorgulama ayı da…
İşte zekat, fitre ya da fidye vermek için tam vakti.
Bunun için birçok kuruluş var.
Ama benim size önerim LÖSEV olacak.
Lösemi hastaları için birçok olanağı sunan, gözleri ışıl ışıl birçok çocuğu hayata bağlayan, onların umutlarının sönmesine izin vermeyen kuruluş olan LÖSEV bu yılda zekat, fitre ve fidye bağışlarını kabul ediyor.
Bunun için çok yüksek meblağlara gerek yok…
Kendi web sitelerinde yer alıyor. Zekat için ne kadar bağış yapmak istiyorsanız o kadar yapabiliyorsunuz. Bu 10 Lira bile olabilir.
2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için Fitre miktarı 28 TL olarak belirlenmiş.
Gördüğünüz üzere bunlar çok yüksek tutarlar değiller ve paylaşmak dünyanın en güzel şeyi.
Hadi bu sene Ramazan ayında bir iyilik yapın ve LÖSEV’e bağış yaparak güzel yavrularımızı zor ve meşakkatli dönemlerinde yalnız bırakmayın…
Allah iyi dileklerde bulunan herkesin dileğini kabul eder umarım…
Güzel bir Ramazan ayı diliyorum…

Editör: TE Bilisim