PSİPHON NEDİR?

Psiphon, diğer web proxy yazılım jenarasyonlarından esinlenerek Toronto Üniversitesi`nde Citizen Lab tarafından geliştirilmiş güvenli bir internet sansürü önleme programıdır. Program, devletlerin internet sansürlemek amacıyla kullandığı filtreleme sistemlerinin kullanıcılar tarafından atlatılmasına yardımcı olmaktadır.

Psiphon Özellikleri

Program, günümüzde üç farklı açık kaynaklı yazılım programlarından oluşmaktadır. Ancak bu yazılım programlarının üçü de birbirleri ile ilişkilidir.

Bunlar; 3.X Bulut tabanlı çalışma (zaman tüneli sistemi), 2.X Bulut tabanlı güvenli proxy sistemi ve 1.X Özgün ev tabanlı sunucu yazılımı.

Psiphon 1.X Citizen Lab tarafından başlatılıp piyasaya sürülmüş olsa da  şuanda Psiphon İnc ve Ciziten Lab tarafından desteklenmemektedir.

Psiphon Android cihazlar ve Windows`da çalışmaktadır. Windows 7 ile 10 arası işletim sistemine sahip olan tüm bilgisayarlarda program çalıştırılabilmektedir. Psiphon  programının ücretli ve ücretsiz sürümleri mevcuttur. Ancak, ücretsiz sürümde bağlantı nispeten daha yavaştır ve kullanıcılar sık sık reklamlara maruz kalmaktadır. 

Psiphon Pro ise uygulamanın ücretli sürümüdür. Bu sürümde hız limiti yoktur ve reklam gösterilmez.

Psiphon Nasıl Kullanılır?

Windows 7,8 ve 10 için Psiphon uygulamasını indirin. İndirilen psiphon3.exe dosyasına çift tıklayın. Bu aşamadan sonra uygulama çalışmaya başlayacaktır. Tarayıcınızdan Psiphon Bağlantı yazısı görüldüğünde programın aktif olduğunu anlayabilirsiniz.

 Psiphon Android Telefon ve Tabletlerde  Nasıl Kullanılır?

Google Play üzerinden Psiphon`ı indirerek kurulumu gerçekleştirmelisiniz. İndirme işleminden sonra telefonunuza gelen Psiphon Pro simgesine dokunun. Başlat butonuna basarak Tüm cihaz Tünellensin mi? sorusuna evet yanıtını verin. Bu seçenek sayesinde Twitter, Facebook ve Youtube gibi uygulamalarda program üzerinden çalışacaktır.

Tüm cihazı tünelleme özelliği Android 4 ve üzeri Android tablet ve telefonlarda çalışmaktadır. Bu özelliklerin dışında kalan cihazlar ``Sadece Psiphon Tarayıcı Kullanın`` seçeneğini seçebilmektedir. Bu aşamadan sonra ekrana gelen dikkat uyarısı ile birlikte ``bu uygulamaya güveniyorum`` işaretlenmelidir. Daha sonra tamam butonuna basarak devam etmelisiniz. Cihazınıza Psiphon Pro aktif uyarısı gelecektir. Üst kısımda anahtar ve p simgesi belirdiği an program aktif ve kullanılabilir demektir.

Uygulamayı kapatmak için Psiphon Pro uygulaması içinde ki Durdur seçeneğine basmanız yeterli olacaktır.

 Uygulamayı Pro sürümde kullanmak istediğiniz takdirde Psiphon Şimdi Yükselt seçeneği ile pro sürüme geçebilirsiniz. Psiphon indir - https://indirgeek.com/psiphon/

Editör: TE Bilisim