Ulus Kent Meydanı Projesi'ni hayata geçirmeye çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 100. Yıl Çarşısı esnafını yıldırma politikalarına devam ediyor. Çarşı içerisinde ısınma imkanlarından yoksun bırakıldıkların, daha birçok sorunla karşılaştıklarını ve son olarak boş dükkan camlarının kırılmaya çalışıldığını anlatan Özışık, "Bu şekilde çarşıyı atıl duruma getirmeye çalışıyorlar. Ekmeğimizle oynuyorlar" dedi. İl Özel İdaresi'ne bağlı olan ve daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen 100. Yıl Çarşısı esnafının belediyeyle sorunları bitmek bilmiyor. Ulus Kent Meydanı Projesini hayata geçirmek isteyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, 100. Yıl Çarşısı esnafını sindirme politikasına bir yenisini daha ekledi. Daha önce haberlerimizde yer verdiğimiz sorunlara bir yenisinde daha imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi de çarşı içerisinde boş olan dükkanların camlarını kırdı. Kent Estetiği Dairesi'nden geldiklerini iddia eden, sivil giyimli bazı şahıslar tarafından bir kaç dükkanın camı kırıldı. Olaya hemen müdahale eden çarşı esnafın diğer boş dükkanların camlarının kırılmasına engellediler. ÇARŞI ESNAFI ENGEL OLDU

  1. Yıl Çarşısı içerisinde eczane işleten Eser Özışık, boş olan dükkanların camlarına kırmızı boya ile çarpı konulduğunu söyleyerek yaşanan olayı şu şekilde anlattı, "Bir anda cam kırılma sesleri gelince, çarşının aşağısına indik. Sivil giyimli şahısların dükkan camlarını kırdığını gördük. Olaya hemen müdahale ettik. Kent Estetiği Dairesi'nden geldiklerini söylediler. Dükkanların camlarını kıramayacaklarını söyledik kendilerine. Verilen emir doğrultusunda camları kırdıklarını ifade ettiler fakat ellerinde yazılı herhangi bir karar yok. Polisi çağırdık ve diğer esnaf arkadaşlarda karşı çıkınca 'Biz gecede olsa gelir bu camları kırarız' tehditleri savurarak gittiler" dedi.
ÇARŞIYI ATIL DURUMA GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR "Vebalı gibiymişiz gibi camlara kırımızı çarpılar atıyorlar" diyen Özışık, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu şekilde çarşıyı atıl duruma getirmeye çalıştığını savundu. Özışık, "Boş dükkanların camlarını kırarak, paravan yapacaklarını söylediler. Paravan yapacak bütçe var ise çarşıya bakım yapın. Çarşı bakımsızlıktan dökülüyor. Daha önce tahliye etmek için kağıt yolladılar. Dava açtık kazandık. Bizim 2020 yılına kadar kira sözleşmemiz var. O tarihe kadar da bu dükkanları boşaltmayacağız. Bu tür eylemlerle bizi yıldıramazlar fakat bu yıldırma politikasının ötesine geçti. Çarşıyı atıl duruma getirip esnafı, müşteriyi kaçırmaya amaçlıyorlar. Ekmeğimizle oynuyorlar. Böyle bir demokrasi anlayışı, hukuk anlayışı olamaz" diyerek sitem etti. BASKI ALTINDAYIZ
  1. Yıl Çarşısı'nın Atatürk'ün '100. doğum günü' anısına yapıldığını anlatan Özışık, "Atatürk'ün ölüm tarihi olan 10 Kasım'da çarşının camlarını kırmaya geldiler" dedi. Belediye tarafından dükkanları boşaltmaları için bir baskı altında olduklarını belirten Özışık, "Çarşının önünü kazarız, arkasını kazarız diyorlar. 2014 yılından bu yanadır çarşıda yakıtımız yok. Jeneratörümüzü kendi imkanlarımızla tamir ettirdik. Boş olan dükkanlar kiraya verilmiyor ve boş olan dükkanların aidatları ödenmediği için yakıt imkanı verilmiyor. Böyle bir hukuk ve demokrasi anlayışı olamaz. Çarşıda poliklinik var fakat soğuk olduğu için hasta gelmiyor. Diğer esnaf arkadaşlar iş yapamaz duruma geldik" diye konuştu.
Yaşanan sorunlara sitem eden Özışık, yaşanan bu durumun hukuksuz olduğunu, yetkililerin olaya müdahale etmeleri çağrısında bulundu. (Güçlü ANADOLU / Mehmet Ali AKKUM)  
Editör: TE Bilisim