Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık İş Sendikası, geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı iş yerlerinde uzun süredir imzalayamadıkları Toplu İş Sözleşmesine tepki olarak grev kararı aldığını duyurmuştu. Fakat bakanlık yetkililerden alınan bilgiye göre, sözleşmenin maddelerinde anlaşmaya varıldığı, sendikanın işçinin gözünü boyamak için grev tiyatrosunu kurduğu, sözleşmenin greve başlanılan ilk gün imzalanacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde motivasyon adı altında yetkili olduğu kurumlardaki yöneticilere motivasyon çekleri dağıttığı, sendika yöneticilerinin milyonluk arabalara bindikleri gibi birçok olumsuz haberi basına yansıyan sendikanın şimdi de grev tiyatrosu düzenlediği ortaya çıktı.

Günlerdir sosyal medyadan, yazılı ve görsel medyadan grev yapacaklarına dair söylemler geliştiren Öz Sağlık İş Sendikasının grev tiyatrosuna işçilerin cevabı ağır olacak gibi görünmektedir.

Bazı yetkililerden alınan bilgilere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çocuk evleri, huzur evleri gibi kurumlarda çalışan işçiler adına imzalanacak Toplu Sözleşmede tarafların anlaşmaya vardığını belirtildi. Yetkili, sendikanın grev kararı almasını kurum olarak anlamlandıramadıklarını, ayrıca sendikanın greve başlayacağı gün zaten imzaya hazır olan sözleşmenin imzalanacağı ifade etti. (Eyüp SARİ)

Editör: TE Bilisim